Manners.nl
Manners.nl Films & series 25 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk schiet Tom Cruise in 2021 de ruimte in voor nieuwe film

Tom Cruise en regisseur Doug Liman gaan in oktober 2021 deelnemen aan een toeristenmissie naar de ruimte. Dat doen ze niet voor hun plezier, maar voor de opnames van een nieuwe film. Deze heeft daarmee direct een primeur te pakken. Dit is namelijk de eerste keer dat er voor een bioscoopfilm in de ruimte gefilmd wordt.

Om welke film het gaat is nog niet bekend. Bij Tom Cruise denk je direct aan Mission Impossible, maar volgens de entertainmentwebsite Deadline is dat nu niet het geval. Ook lijkt het niet te gaan om een vervolg op Edge of Tomorrow. Deze film met Tom Cruise in de hoofdrol verscheen in 2014 en werd ook geregisseerd door Doug Liman. Er zijn wel plannen voor een sequel, maar een akkoord is nog niet bereikt.

Tom Cruise naar de ruimte voor nieuwe film

De kans is groot dat het om een compleet nieuwe film gaat. Wat het ook gaat worden, een uniek project is het in ieder geval. Dit moet namelijk de eerste bioscoopfilm worden die in de ruimte is opgenomen. In totaal zullen Tom Cruise en Doug Liman tien dagen doorbrengen in de ruimte. Twee daarvan zijn reisdagen. De overige acht zitten beide heren in het ISS.

Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door Elon Musk. Tom Cruise en Doug Liman hebben hun tickets namelijk geboekt bij Axiom Space en dat bedrijf wordt door SpaceX voorzien van materialen. Zo gebruikt het bedrijf de Crew Dragon van SpaceX om straks toeristen de ruimte in te schieten.

Met deze raket van Elon Musk gaat Tom Cruise de ruimte in:

Tom Cruise staat erom bekend dat hij zijn eigen stunts doet, maar het vliegen van een ruimteschip laat hij toch aan iemand anders over. De passagierslijst onthult namelijk dat Michael Lopez Alegria achter het stuur plaats gaat nemen. Naast deze ervaren astronaut zijn er nog drie stoeltjes over in de Crew Dragon. Twee daarvan zijn er dus voor Tom Cruise en Doug Liman. Wie er op stoeltje nummer drie gaat plaatsnemen is nog niet bekend.

Acteur en stuntman

Het komt zeker niet als een verrassing dat Tom Cruise de eerste acteur is die de ruimte in gaat. De 58-jarige acteur is een echte waaghals die bijna al zijn stunts nog gewoon zelf doet. Zo voerde hij in 2018 voor de film Mission: Impossible – Fallout de gevaarlijkste parachutesprong ooit uit. Waarom deze zogenaamde HALO sprong zo gevaarlijk is en hoeveel voorbereiding in deze spectaculaire stunt zat, lees en zie je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.