Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 25 sep 2020 / 10:23 uur

Duitse minister: Ga maar niet naar het buitenland op vakantie

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn raadt Duitsers af om in de herfst of in de winter op vakantie te gaan naar het buitenland.

Spahn zei tegen televisiezender ZDF dat Duitsers ook in eigen land op vakantie kunnen gaan. Zo hoopt hij de verspreiding van het coronavirus in te perken.

Vakantie is een onnodige reis

In het reisadvies voor het buitenland staat dat mensen geen onnodige reizen moeten maken. Volgens Spahn vallen vakanties daar ook onder. De minister zegt dat mensen het virus vaak meenemen uit het buitenland en het aantal gevallen daardoor stijgt in Duitsland.

Spahn erkent dat dit een zware klap is voor de reissector, maar volgens hem kan het niet anders. De Duitse regering deed in de voorjaar al een vergelijkbare oproep voor de zomervakantie. Doordat het aantal coronagevallen rond de zomer flink inzakte, zijn veel mensen toch naar het buitenland op vakantie gegaan.

Meer dan 2000 nieuwe besmettingen

Het aantal geregistreerde besmettingen met het coronavirus is in Duitsland voor de tweede dag op rij met meer dan 2000 gevallen gestegen. Volgens het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, kwamen er in de afgelopen 24 uur 2153 vastgestelde infecties bij. Dat zijn er tien meer ten opzichte van een dag eerder. Woensdag werden er nog 1769 gevallen gemeld.

Het aantal nieuwe besmettingen ligt opnieuw dichtbij de recordwaarde van de 2297 gevallen die zaterdag door het RKI werden gemeld. Het totaalaantal geregistreerde besmettingen in Duitsland bedraagt nu 280.223. In het afgelopen etmaal overleden vijftien mensen aan de gevolgen van een infectie met het longvirus. Het Duitse dodental staat daardoor nu op 9443.

In Frankrijk meer dan 1000 coronapatiënten op IC

Voor het eerst sinds 8 juni liggen er in Frankrijk weer meer dan 1000 coronapatiënten op de intensive care. Het Franse ministerie van Volksgezondheid maakte dat bekend. Ook steeg het aantal ziekenhuisopnames door corona met 136 naar bijna 6000.

De autoriteiten rapporteerden gisteren 16.096 nieuwe besmettingen, voor de vierde keer in acht dagen een dagrecord. Het vorige stond op 13.498. In totaal zijn in Frankrijk ruim 497.000 mensen besmet geraakt. Het aantal sterfgevallen door COVID-19 steeg met 52 tot 31.511.

Doordat het in Frankrijk weer de verkeerde kant opgaat met het aantal coronabesmettingen, kondigde de regering in Parijs al nieuwe beperkingen aan. Zo moeten de bars in de hoofdstad vanaf maandag om 22.00 uur dicht. En onder meer in Marseille, de tweede stad van het land, gaat alle horeca op slot. Vanuit Nederland werden reisadviezen naar veel delen in Frankrijk deze week al aangescherpt.

Lees ook: Burgemeester Tilburg staat nog achter plein vol supporters Willem II

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Duitse minister: Ga maar niet naar het buitenland op vakantie
Sluiten