Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Binnenland 13 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Na het weekend plaatselijk ‘witte’ Blue Monday op komst door sneeuw

Hoe ziet het weer er na het weekend uit? Volgende week trekken er talrijke sneeuwbuien over het land, waardoor Blue Monday door alle sneeuw weleens een ‘witte maandag’ kan worden.

Tussen de buien door schijnt de zon en wordt het 2 tot 5 graden. Door de sneeuw kan het plaatselijk even wit worden, meldt Weeronline.

Blue Monday om de hoek

Blue Monday is de naam die wordt gegeven aan de ‘deprimerendste dag van het jaar’. Meestal valt het op de derde maandag van januari. Het is bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall, die er zelfs een formule voor ontwierp. De dag zou mensen erg neerslachtig maken, omdat het meestal grijs en donker is en ze nog lang geen vakantie hebben.

Het bedenksel Blue Monday kreeg veel kritiek, vooral uit wetenschappelijke hoek. Toch komt het elk jaar terug en wordt het door de commercie aangegrepen voor allerlei acties.

Het weer begin volgende week

Na maandag trekken er dinsdag ook nog enkele buien over het land, vooral over het noorden. In de middag schijnt ook regelmatig de zon. Het wordt nog iets kouder met middagwaarden van 1 tot 4 graden. Woensdag lijkt overwegend droog en rustig te verlopen met vrij veel bewolking.

Of we woensdag dus een ‘sneeuwstoring’ kunnen verwachten zoals eerder is voorspeld, zit er volgens de weekvoorspelling van Weeronline niet in.

Het weer in 2023: recordwarm, recordnat, tornado’s en… lekker veel zon

Weeronline: schaatsen op opgespoten natuurijsbaan zekerheid

Code oranje in zuiden om gladheid, code geel in noorden en oosten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties