Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 16 feb 2020 / 14:28 uur

Treinverkeer zondag flink ontregeld in Randstad

Mensen die met de trein moeten, stuiten zondag op tal van obstakels. Door een combinatie van factoren is het treinverkeer namelijk flink ontregeld op verschillende plekken in Nederland. Problemen zijn er onder meer tussen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda en Tilburg

Het gaat onder meer om een kapotte bovenleiding bij Woerden, werkzaamheden tussen Leiden en Haarlem en een boom op het spoor tussen Breda en Tilburg.

Minder treinen

Tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal rijden minder Internationale treinen door de harde wind. Een boom op het spoor zorgt voor minde treinen tussen Breda en Tilburg, de treinen van en naar Eindhoven en Den Bosch hebben daar ook hinder door. De NS verwacht dat deze problemen in de loop van de avond opgelost zijn.

Tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal rijden veel minder treinen. En tussen Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal rijden minder Intercity’s door een defecte bovenleiding. Dit duurt tot ongeveer maandag 05:00 uur. Ook tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn rijden geen treinen door een defecte bovenleiding. Dit gaat nog de hele avond duren. Er rijden bussen.

Zondagmiddag zorgde een aanrijding bij Hoofddorp voor problemen op het spoor, vooral rond Schiphol. Die problemen duurden tot het eind van de middag. Er reden stopbussen tussen Leiden Centraal, Sassenheim, Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Schiphol Airport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Treinverkeer zondag flink ontregeld in Randstad
Sluiten