Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 20 okt 2017

Verplicht saldo op ov-chipkaart verdwijnt

Er lijkt er een einde te komen aan het verplichte saldo op de ov-chipkaart. De NS wil achteraf betalen mogelijk gaan maken voor particuliere reizigers. Daardoor is het niet meer nodig een minimaal saldo op je kaart te hebben.

NS Flex

Met een business card was het al mogelijk om achteraf te betalen, maar ook particulieren kunnen dat straks doen via het zogenaamde NS Flex. Dit jaar zal NS een test uitvoeren met een kleine groep reizigers. In de loop van volgend jaar moet NS Flex gefaseerd mogelijk worden gemaakt voor alle reizigers.

Volgens een woordvoerder van NS verandert er verder niets aan de manier van reizen. Reizigers moeten gewoon in- en uitchecken. Via een app kunnen reizigers inzichtelijk krijgen wat ze in het openbaar vervoer besteden. Aan het eind van de maand ontvangen ze een factuur. Het verschuldigde bedrag wordt vervolgens automatisch afgeschreven.

Hele openbaar vervoer

De nieuwe manier van betalen moet voor het hele openbaar vervoer gaan gelden. Bovendien moeten reizigers er ook een ov-fiets mee kunnen huren. In de toekomst zou het ook mogelijk moeten worden om met de chipkaart gebruik te kunnen maken van een huurauto of taxi.

Het blijft ook gewoon mogelijk om op saldo te reizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verplicht saldo op ov-chipkaart verdwijnt
Sluiten