Redactie Metro
Redactie Metro Tech 20 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

KFC volgt eigen geheime recept op Twitter

Hier bij Metro vinden we het fantastisch als bedrijven hun sociale media niet alleen een beetje serieus nemen, maar ook graag een subtiele grap of scherpe opmerking durven te maken. Het Twitter-account van KFC is ons dan ook zeker opgevallen na een ontdekking van twitteraar @Edgette22.

De online onderzoeker besloot namelijk eens te kijken wie de elf mensen zijn die het account van Kentucky Fried Chicken volgt. Zo weinig mensen, daar moet een filosofie achter zitten. Wie het zijn? De vijf Spice Girls en zes mensen die Herb heten.

Geheim recept

Dat lijkt op het eerste gezicht misschien gewoon een beetje gek. Maar er zit een filosofie achter. Het geheime recept van KFC bestaat namelijk uit elf kruiden en specerijen. Die slaan natuurlijk op de zes Herbs (kruiden) en de vijf Spice Girls (specerijen). Volgt KFC nou gewoon het eigen geheime recept op Twitter?

Het lijkt er wel op. De social media-medewerker die erachter zit, is niet bekend. Maar hij verdient wat ons betreft een plekje op het erepodium van social media-redacteuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
KFC volgt eigen geheime recept op Twitter
Sluiten