Metro en ANP
Metro en ANP Onderweg 20 jun 2020 / 13:47 uur

KLM verwacht meer Europese en intercontinentale vluchten in juli

Nu de coronaregels versoepeld zijn, kunnen ook de luchtvaartmaatschappijen hun netwerken langzaamaan opstarten en uitbreiden. Zo streeft de KLM ernaar om in juli zo’n 80 procent van het normale aantal Europese bestemmingen aan te vliegen.

Ook verwacht de KLM driekwart van de intercontinentale bestemmingen aan te doen. In de maand juli verwacht KLM 5000 Europese vluchten uit te voeren. In de maand augustus zal de maatschappij naar verwachting 11.000 vluchten uitvoeren.

Verder zal het aantal intercontinentale vluchten oplopen. Waar er op dit moment bij ongeveer de helft van de intercontinentale vluchten alleen vracht vervoerd wordt, zal dat straks anders zijn. KLM verwacht in juli zo’n 1900 intercontinentale vluchten te maken. In augustus zal dat naar verwachting oplopen tot 2100 vluchten.

Mondkapje verplicht

Dankzij de versoepelde maatregelen kan de KLM het aantal vluchten opvoeren. Ook zal de maatschappij vaker vluchten maken met passagiers aan boord. De eerste prioriteit is volgens KLM om zo veel mogelijk bestemmingen op te starten. Daarna gaat men proberen om de frequenties van de vluchten en de capaciteit uit te breiden.

Foto van mensen bij de incheckbalie op Schiphol
KLM gaat het aantal vluchten in de maanden juli en augustus opvoeren. Foto: ANP / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

De coronacrisis zorgde ervoor dat het vliegverkeer vrijwel tot stilstand kwam. De KLM voerde in de maand april slechts 1116 Europese vluchten en 612 intercontinentale vluchten uit. Vorig jaar nog bereikte KLM een record wat betreft het aantal uitgevoerde vluchten. In de maanden juli en augustus vloog de luchtvaartmaatschappij maar liefst 22.000 keer.

Mensen die met KLM vliegen moeten net als bij andere luchtvaartmaatschappijen verplicht een mondkapje op gedurende de hele vlucht.

Drukte op Schiphol

Nu de maatregelen versoepeld zijn, besluiten meer mensen om toch te gaan vliegen, althans zo lijkt het. Gisteren ontstond er namelijk veel verbazing over hoe druk het was op Schiphol. Zo werden op social media beelden gedeeld waarop lange wachtrijen te zien waren. Ook zouden veel mensen geen 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
KLM verwacht meer Europese en intercontinentale vluchten in juli
Sluiten