Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 mei 2020 / 14:45 uur

Mondkapjes verplicht in KLM-vliegtuigen

KLM stelt het dragen van mondkapjes verplicht.

De luchtvaartmaatschappij is begonnen met het verder opvoeren van het aantal bestemmingen waarop wordt gevlogen. Parallel aan het weer opstarten van het netwerk worden reizigers per 11 mei verplicht om mondkapjes te dragen aan boord en bij boarding. Passagiers moeten daarbij hun eigen gezichtsbescherming verzorgen. De Tweede Kamer drong onlangs al aan op de inzet van mondkapjes op allerlei gebied als het gaat om het versoepelen van de coronamaatregelen.

Mondkapjes verplicht in KLM-vliegtuigen
Op Schiphol zijn de laatste tijd al veel mondkapjes te zien. | Foto: ANP / Robin Utrecht

Zeven extra bestemmingen KLM

KLM vliegt per 4 mei dagelijks op zeven extra bestemmingen, te weten Barcelona, Madrid, Rome, Milaan, Boedapest, Praag, Warschau en Helsinki. Het geplande aantal vluchten in de maand mei is circa 15 procent ten opzichte van de periode voor de uitbraak van het coronavirus. Een aanzienlijk deel van de intercontinentale vluchten is alleen bestemd voor vracht.

Mondkapjes verplicht in KLM-vliegtuigen
| Foto: GettyImages.

Sinds de uitbraak van het virus heeft KLM naar eigen zeggen veel maatregelen genomen rondom screening en hygiëne om klanten en personeel aan boord en op de luchthavens te beschermen. Het volgt daarbij de richtlijnen van de RIVM en de WHO en de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA.

Bemanning KLM droeg al mondkapjes

Zo worden daar waar mogelijk stoelen bewust vrij gelaten en zijn contactmomenten tussen crew en passagiers naar een minimum gebracht. Dat laatste betekent dat de catering aan boord vereenvoudigd is. De bemanning van KLM droeg al maskers en handschoenen uit veiligheidsoverwegingen. Er zijn ook extra hygiënemiddelen aan boord zoals handgels en op elke vlucht wordt een toilet exclusief voor bemanning vrijgehouden. De mondkapjesverplichting voor reizigers geldt zeker tot eind augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mondkapjes verplicht in KLM-vliegtuigen
Sluiten