Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Crimineel pest politie met inchecken op Facebook

Je zou bijna denken dat het een verhaal uit een film is. Een Engelse crimineel zit de politie al een tijdje te pesten door in te checken op Facebook. De voortvluchtige man doet net of hij een lekkere vakantie aan het vieren is in de Britse hoofdstad en zit de politie daarmee flink dwars.

Toeristische plekken

De 36-jarige Lee Mapstone is sinds 25 september op de vlucht voor de hoeders van de wet. Hij wordt niet voor de minste feiten gezocht: hij heeft onder andere een ontvoering en een overval op zijn naam staan. De crimineel houdt de politie bezig met kiekjes van Buckingham Palace, het Ritz Hotel en andere toeristische hotspots tijdens zijn ‘tripjes’. Hij maakte zelfs een foto voor het politiebureau in Paddington Green met het bijschrift: „Ik wilde mezelf aangeven maar heb me bedacht.”

Ook maakt hij de politie belachelijk door te zeggen dat ze slecht zijn in verstoppertje spelen. Zaterdagavond begon het geplaag van de boef weer nadat hij een weekend naar zijn geboortestad Swindon was geweest. Wederom met een foto voor het politiebureau. „Ik was gisteren in Swindon”, schrijft hij. „Om even te laten weten dat ik daarheen ben gevlogen, fuck de politie.” De politie denkt dat hij nu in Londen kan zijn, meldt Metro UK.

Agenten taggen

De afgelopen vier weken was hij druk met agenten taggen onder zijn posts. „Alles wat agenten doen is donuts eten en koffie drinken”, schrijft hij op 15 november. Later op de dag deelt hij een foto van een gewapende agent die hij een barbiemeisje noemt. Een dag later post hij kerstkiekjes van Oxford Street nadat zijn vrienden hem op hebben gejut. Onder een foto van China Town laat hij weten dat het vluchten een spelletje is.

De politie gaat verder met het onderzoek. Ze nemen daarin ook data van Facebook mee die ze hebben gekregen. Het vermoeden is dat Mapstone ook echt in Londen is op dit moment. Mensen die de crimineel zien worden verzocht de man niet te benaderen maar het alarmnummer te bellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.