Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 19 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Voetbaltrainer in elkaar geslagen voor ogen van team

Bij de plaatselijke voetbalclub SV Zwolle is afgelopen woensdagavond een van de jeugdtrainers in elkaar geslagen. De 22-jarige Uwais Goelab werd door vier tot vijf jongens mishandeld voor de ogen van zijn eigen jeugdteam. Tientallen jonge kinderen hebben het zien gebeuren.

Knuppels

Volgens de Stentor waren de jongens naar Goelab opzoek. „Waar is Uwais?” zouden ze hebben gevraagd. Ze kwamen gekleed in hoedies en sjaaltjes het veld op geslopen, met in de handen twee knuppels. Goelab probeerde nog te ontsnappen, maar struikelde in alle haast om weg te komen. De jongens slaan hem vervolgens met knuppels op zijn rug, armen en benen.

Zijn vader is op dat moment ook op de club aanwezig en is aan de andere kant van het veld jonge voetballers aan het trainen. Zodra hij doorheeft wat er aan de hand is, komt hij samen met andere ouders aangerend om de boel te kalmeren. Dat lijkt te laat, als een van de aanvallers een mes trekt. „Dit gaat niet goed aflopen jongens, ga weg” zegt Rafiq Goelab dan. Omdat andere volwassen een schild hebben gevormd tussen de aanvallers en de kinderen, zijn de jongens ineens in de minderheid. Net voordat de politie arriveert gaan ze er vandoor.

Geen toeval

Uwais Goelab blijkt één van zijn aanvallers herkend te hebben van een eerdere ruzie afgelopen december. De gemoederen zouden toen hoog op zijn gelopen door een gebroken kettinkje tijdens een zaalvoetbalwedstrijd. Goelab probeerde destijds de boel te kalmeren, maar kreeg ook toen klappen en vloog zelfs met zijn hand door het raam van de deur van de voetbalzaal.

Goelab deed melding hiervan bij de politie en kreeg woensdagmiddag bericht dat de zaak wordt opgepakt. Dat de bewuste jongens nog diezelfde avond een bezoekje brachten aan de voetbalclub lijkt geen toeval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.