D. van Aken
D. van Aken Sport 19 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is de nieuwe F1-auto van Max Verstappen

De nieuwe bolide waarin Max Verstappen het komende seizoen rondjes rijdt in de Formule 1 is maandag gepresenteerd door Red Bull Racing. De kleuren van de auto zijn iets anders dan de fans gewend zijn van Red Bull.

Lelijke beugel

De F1-wagen van Verstappen is nu blauw, met zwarte en zilveren vlakken. Maar volgens Red Bull kan de kleurstelling van de auto nog veranderen. Tijdens het testen volgende week op het Circuit van Barcelona zal de definitieve kleurstelling voor 2018 worden onthuld.

Op de foto’s die zijn vrijgegeven door het raceteam is de nieuwe halo-cockpit goed te zien. Verstappen liet eerder al weten dat hij dit er lelijk uit vindt zien. De verplichte beugel moet de coureurs beschermen tijdens een ongeluk.

RB14

De nieuwe wagen draagt de naam RB14. Verstappen en zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo moeten met de auto vanaf maart voor successen gaan zorgen in de Formule 1.

Ricciardo rijdt maandag de eerste kilometers in de RB14. Dat gebeurt op het circuit van Silverstone, op een steenworp afstand van het hoofdkwartier van het team.

Het nieuwe Formule 1-seizoen start op 25 maart met de GP van Australië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.