#17: ‘Met hoeveel jongens heb je seks gehad?’

Afgelopen nacht geen oog dicht gedaan, stel dat ik een soa heb van Fredje... Foto: Jordan Bauer/unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud was tijdens een stomdronken avond bij Holle Bolle Foet aka Fredje in bed geëindigd. Die anderhalve minuut seks waren de vreselijkste anderhalve minuut uit haar leven. Niet alleen was de seks buitengewoon slecht, ze waren ook zo dom om het onveilig te doen. Tijdens de wekelijkse borrel raakte ze aan de praat met rustige Rosita. Die had niet zulk leuk nieuws voor Maud.

„Dag meneer, weet u waar de ingang van de soapoli is?” „Ja, meisje dan moet je in het gebouw hierachter zijn, je bent in het verkeerde pand”, zei de beveiliger. Zijn afkeurende blik zorgde ervoor dat ik me nog stommer voelde dan dat ik al deed. Sh*t, waarom heb ik dan ook onveilig seks gehad met die stomme idioot!

Great! Een soatest, te laat voor mijn afspraak en dan blijk ik ook nog eens in het verkeerde gebouw te zitten. De afgelopen nacht heb ik amper geslapen. Als ik dokter Google moet geloven, heb ik kans op alle mogelijke ziektes: chlamydia, gonorroe, herpes of misschien wel hiv. Misschien heb ik het wel allemaal!? Die paar uurtjes dat ik kon slapen droomde ik dat ik aan mijn ouders moest vertellen dat ik hiv had.

Onderweg naar de GGD kwam ik trouwens Rustige Rosita weer tegen. Haar suffe bril heeft ze dit keer thuisgelaten en ze ziet er gelijk heel anders uit. Ik vraag me af of ze eigenlijk wel zo rustig is als ik eerst dacht. Ze vroeg of alles goed ging. Ik vertelde haar dat ik nogal slecht had geslapen en een afspraak had bij de soakliniek. Rosita blijft mij verbazen, maar ze wist me op een of andere manier toch gerust te stellen.

„Ik ga elk halfjaar even langs bij de GGD. Je gaat toch ook elk halfjaar naar de tandarts, het is heel normaal dat je de boel daar beneden ook even laat testen. En je weet het nooit met al die mannen. Het stelt niet veel voor hoor Maud, voor je het weet sta je weer buiten.” Wie had dat gedacht? Ik was al verbaasd dat Rosita seks heeft gehad met Fredje, maar kennelijk had ze het afgelopen jaar wel meer piemels voorbij zien komen en dan deed ze het ook nog eens onveilig. Stille wateren hebben diepe gronden, dat bleek maar weer.

Na tien minuten zoeken had ik het goede gebouw gevonden. Bij de receptie werden mijn gegevens gecontroleerd. Er werd mij verzocht om plaats te nemen in de wachtkamer. Nu heb ik sowieso al een hekel aan wachten, maar de wachtkamer van de GGD is helemaal een verschrikking. Iedereen zit daar toch een beetje beschaamd naar beneden te kijken. Best jammer, want ik zag eigenlijk wel wat hotties zitten. Maar goed, oogcontact zoeken in een soapoli is ook weer zo’n ding. #awkward2.0

De wachtkamer zat vol met jongens en meiden van mijn leeftijd. Ik was dus niet de enige die zo dom was geweest om onveilig te vrijen. Na een half uur wachten was ik eindelijk aan de beurt. Ik liep kamer 18 in. Ja, er zijn meer dan twintig testhokjes bij de GGD.

„Goedendag, ik ben Bas.” Zo wie was dat?! Ik had een vrouwelijke verpleegkundige van middelbare leeftijd verwacht, zo’n lieve vrouw die je op je gemak stelt. Geen jonge god met smaragdgroene ogen, baardje en donkerbruin haar. Bas is een woest aantrekkelijke gast waar je knikkende knietjes en klamme handjes van krijgt. Ik gaf hem een (angstig) zweethandje en ging op de stoel tegenover hem zitten, maar eerlijk gezegd was ik liever gelijk boven op hem gaan zitten. Sorry, maar Bas is echt buitengewoon knap!

„Met hoeveel mannen heb je het afgelopen halfjaar seks gehad? En ben je in de gelegenheid om contact met ze op te nemen.” Moest ik deze knappe verpleegkundige nu echt gaan vertellen met hoeveel mannen ik seks had gehad en wat ik met wie had gedaan? Vorige week heb ik Mark weer gezien en alhoewel we niet all the way zijn gegaan, heb ik Mark zijn ‘grote vriend’ wel van erg dichtbij gezien. En geproefd. En oké, misschien is hij eventjes tien seconden in mij geweest maar dat noem je toch geen seks? Maud, hoe heb je toch zo stom kunnen zijn om onveilig seks te hebben!?

Ik probeerde me op Bas zijn groene ogen te focussen, ik fantaseerde hoe zijn volle lippen mij zouden zoenen en bedacht dat hij vast een zespak moest hebben onder dat witte jasje van hem. Maar deze fantasie werd abrupt afgekapt, toen Bas de volgende woorden sprak: „Als je gewaarschuwd bent voor een soa, dan moeten we je ook testen op hiv. Ik zal zo wat bloed bij je afnemen en dan heb je binnen 15 minuten de uitslag. Is dat oké?” Nee, natuurlijk is dat niet oké, dacht ik. Ik ben doodsbang voor naalden, ik wil geen soa en al helemaal geen hiv! Op dat moment vervloekte ik Holle Bolle Foet aka Frederik aka Fredje.

Bas maakte een paar grapjes en vroeg of ik uit de buurt kwam. Voor ik het wist, zat de naald in mijn arm. Eigenlijk was die prik zo voorbij, maar die 15 minuten wachten waren een regelrechte hel. Ik rookte drie sigaretten in een kwartier en probeerde Sam te bellen. Niet omdat ik hem nou zo graag op de hoogte wilde stellen van mijn mogelijke soavenirtje, maar gewoon omdat Sam mij altijd op kan vrolijken. Sam nam natuurlijk weer eens niet op, hij zal wel met Bella in bed liggen of zo.

Terug in de soapoli vertelde Bas dat ik gelukkig geen hiv had. Halleluja!!! Het kon een week duren voordat ik de andere testresultaten zou krijgen en mocht ik een soa hebben, dan moest ik mijn andere sekspartners daarvan op de hoogte stellen. Stel je voor dat ik Mark moet vertellen dat ik een soa heb!? Lekker dan, ik weet niet hoe ik deze week met SSS (Sh*tSOAStress) ga overleven.

Ik gaf Bas een hand en liep de soapoli uit. Bas wil ik graag terug zien, maar dan wel in een andere omgeving, die soapoli hoef ik nooit meer van binnen te zien. Snel wegwezen hier! De wekelijkse borrel was begonnen en ik kon wel een driedubbele wodka gebruiken! Met mijn blik op mijn telefoon gericht liep ik de kliniek uit, totdat ik tegen iemand aan liep.

„Maud, wat doe jij hier!?”, hoorde ik Sam zeggen.

VOLGENDE AFLEVERING > > >

< < < VORIGE AFLEVERING

#16:'Waarom bestaat er geen soa-morning-afterpil?'

WIE IS MAUD?

„Hoi, ik ben Maud (19). Waar de een postzegels of Efteling-laven verzamelt, spaar ik spannende ervaringen en houd in mijn dagboek - of beter: nachtboek - mijn laatste avonturen én veroveringen bij. Elke week geeft Metro een kijkje in mijn turbulente (studenten)leven.”


sad
user_9cca43089b7b4c8639bb7610c5b593e720719c5d_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

2k+

#20 MDMA neem je niet voor culinair genot

Heel hard feesten tussen allemaal mensen die mij niet kennen... Ik geniet! / Trinity Kubassek, Pexels

Foto van 'Maud'

Maud

8 DEC 2017

Maud dacht dat ze met een antibioticakuurtje en een anoniem sms’je naar Mark voor de rest van haar leven van haar chlamydia af was, maar niets is minder waar. Toen ze haar stamkroeg betrad met Sam, stond er in koeienletters ‘Maud is so(a) stout’ op een poster bij de bar. Cadeautje van Catherina, de vriendin van Mark. Maud maakte rechtsomkeert en heeft zich sindsdien niet meer op de vereniging durven te vertonen. En hoewel ze weet dat vluchten niet werkt, heeft ze samen met Jessie toch een ticket naar Barcelona geboekt…

Ik hijs me voor vanavond met moeite in mijn netgewassen zwarte high waist skinny jeans, met daar bovenop een crop top met pailletten. Mijn haar laat ik los. Lachend besmeur ik Jessie met glitters. We maken ons klaar voor Elrow, een van de bekendste en leukste feestjes van Barcelona. Het is één groot rariteitenkabinet van dansers, confetti, opblaasbeesten en verkleedpartijen. Ik ben er nog nooit geweest, maar heb er zin in. Eindelijk een keer los op een plek waar niemand ons kent.

#19: De hele vereniging wist dat ik een soa had

De afgelopen twee dagen heb ik alleen maar in mijn bed gelegen. Ik krijg de tekst maar niet uit mijn hoofd: 'Maud, is so(a) stout.' / Pexels

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soakliniek voor een test. Tussendoor was ze ook nog met Mark naar bed geweest. Voor de soakliniek kwam ze haar knappe huisgenoot Sam tegen. Het bleek uit te zijn met zijn vriendin Bella; ze is vreemdgegaan. Sam zat er helemaal doorheen en luisterde alleen maar depressieve muziek. Maud wilde Sam maar al te graag een luisterend oor bieden, maar zelf kon ze ook wel wat steun gebruiken, want de uitslag van de GGD was binnen. Ze heeft chlamydia.

'Maud, is so(a) stout'. Het stond er echt. Met rode lippenstift geschreven op een poster bij de bar in onze stamkroeg. Catherina ‘Cat’ (de vriendin van Mark) en haar vrienden stonden schaapachtig te lachen toen ze mij de kroeg binnen zagen lopen.

#18: Ik voel mijn ontbijt omhoog komen

Lekker ontbijtje hè? Zoiets lekkers zat in mijn maag tot ik die letters op mijn beeldscherm zag... / Pontus Ohlsson, Unsplash

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soakliniek voor een test. Na eerst verkeerd te zijn gelopen, kwam ze in het goede gebouw, waar ze tegenover een veel te hete dokter belandde. Omdat ze gewaarschuwd was moest Maud, die doodsbang is voor naalden, ook een hiv-test doen. Die ziekte bleek ze gelukkig niet te hebben, maar of ze verder iets mankeert… En dan kwam ze eenmaal buiten ook nog eens oog in oog te staan met haar té leuke huisgenoot Sam, die helaas al een vriendin heeft.

OMG. Dat is het enige wat er de afgelopen dagen door mijn hoofd spookt. Het leek alsof ik dat moment vanuit de soakliniek gedroomd heb, maar het is echt gebeurd. Het is uit tussen Sam en Bella. Ik moet de zin ieder uur ongeveer tien keer tegen mezelf zeggen om het echt te geloven. Het is écht uit. Ik maak écht een kans.

Likeability of 5

#16: 'Waarom bestaat er geen soa-morning-afterpil?'

,,Jij bent toch Maud?" hoor ik opeens zachtjes naast me. / Michael Discenza, Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

18 NOV 2017

Terugblik: Maud besloot zich eens lekker te bezatten en een wilde avond te hebben om de genante situatie met Sam een beetje van zich af te kunnen schudden. Die stomdronken avond eindigde in bed bij Holle Bolle Foet, aka Fredje: de jongen die op ontgroeningskamp zo sullig overkwam, maar nu toch best leuk leek. Leek ja, want Fredje bleek vooral een lompe idioot die niet aan voorspel deed en zichzelf na zo’n anderhalve minuut al niet meer kon beheersen. En dan had ze het ook nog eens onveilig gedaan…

Waarom bestaat er g*dver niet zoals als een ‘soa-morning-afterpil'? We zijn inmiddels een week verder en de afgelopen dagen heb ik op internet tijdens mijn zoektocht naar mogelijke aandoeningen zo’n beetje iedere gruwelijke soa voorbij zien komen die er op aarde te vinden is. Herpes heb ik vast niet, maar hiv zou je niet meteen merken en ook van chlamydia hoef ik niet eens iets te merken. En wat nou als ik gonorroe van hem heb gekregen?

#15: Ik trok m'n poezenpak aan en wilde maar 1 ding

Dit ben ik echt niet hoor, veel te koud! Maar ik had wel een minstens zo'n sexy poezenpak aan / Matthew Kane op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

18 NOV 2017

Terugblik: Maud stuurde haar leuke huisgenoot Sam een appje toen ze ergens op een after in Amsterdam zat. Dat ze aan hem moest denken, met suggestieve puntjes erachter... Ze hoorde niets van hem en toen ze de volgende middag terugkwam, begreep ze waarom. Met rode sekswangetjes lag hij op de bank met dat verwende paard van een Bella. Op het moment dat hij Mauds berichtje zag en wilde lezen, samen met Bella die zich over hem heen kronkelde, is het enige dat Maud kon bedenken om hem tegen te houden het appje te openen, net te doen alsof ze stikte in haar tosti. Sam gooide de telefoon weg en deed de Heimlichgreep bij haar, en drie keer raden waar de kleffe hap tosti in terecht kwam... (In de paardenstaart van Bella).

Waarom is er nou nóóit een Whatsapp-storing als je ‘m nodig hebt?! Ik had dat vorige week wel kunnen gebruiken, dan had ik tenminste niet dat appje aan Sam gestuurd en had ik niet net hoeven te doen alsof ik ziek aan het stikken was in mijn tosti. Maar dan had ik ook niet Sams sterke armen om me heen gevoeld...

Likeability of 6

#14: Blijf van mijn huisgenoot af, dom paard!

Zo zag het er een heel klein beetje uit: Sam die de Heimlich-greep bij mij deed... / Isabela Kronemberger op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud ging met een paar meisjes uit haar jaarclub naar Amsterdam Dance Event. Terwijl de rest vol aan de pillen ging, hield Maud het bij haar Russische vriend (Wodka). Ze werden uitgenodigd door een groepje jongens om te afteren in hun dispuutshuis ergens op de grachten. Terwijl twee meisjes meteen de slaapkamer indoken, bleef Maud alleen achter met Sjoerd die al snel met witte lijnen op de proppen kwam. Hij bood haar de spiegel aan, maar Maud sloeg het aanbod af en moest ineens heel erg aan iemand denken. Haar huisgenoot Sam.

Waarom luister ik niet wat vaker naar dat verstandige stemmetje in mijn hoofd? Het stemmetje dat zegt: twee drankjes is genoeg, stop nou eindelijk eens met roken, eet die familieverpakking Milka niet in een keer op, ga eens wat vaker naar college, duik eens een keer op tijd je bed in, app je huisgenoot Sam niet wanneer je in toch nog behoorlijk beschonken toestand aan hem denkt op een after in Amsterdam, Maud!

Likeability of 5

#13: 'Wil je ook een lijntje, Maud?'

Wat een topsfeer tijdens het feestje... / Anthony Delanoix op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

3 NOV 2017

Terugblik: Het verhaal dat in alle huizen/clubs/wandelgangen de ronde deed, ging niet over Maud en haar nachtelijke escapade met Mark, maar over iets heel anders. Behoorlijk shit voor haar jaargenoot, maar Maud kon weer opgelucht ademhalen. Ze kwam in de Appie Mark nog tegen, die niet alleen was... Wat een Pinokkio met z’n ‘het is uit met Cat!’ Ze is er nu helemaal klaar mee. Tijdens het eten met haar voorlopige jaarclub, kwam het gesprek op Amsterdam Dance Event en ‘halfjes’. Maud dacht aan brood, maar een paar meisjes bedoelden er XTC mee en of ze het ook wilde doen. Maud schoot meteen in de stress, zou het een #firsttimer voor haar worden, of doet ze niet mee?

Ik dacht dat ík van een feestje hield, maar wat kunnen die chicks uit mijn club partyen, echt niet normaal... Moet er nog van bijkomen, maar ik heb dan ook een nachtje doorgehaald en dat gaat je niet in je kouwe kleren zitten! Afgelopen woensdag zijn we met 'vijf-wijf-sterk', inclusief Madi die toch best wel geinig blijkt te zijn na onze valse start, naar een feestje gegaan ergens in een club in Amsterdam. Van tevoren hadden we al flink ingedronken in de trein met flessen cola (lees: wodka) en de sfeer zat er meteen meer dan sterk in.