Likeability of 6

#11: Mijn onderbroek hangt straks in de kroonluchter

Dit ben ik trouwens niet hoor, maar zo ging het ongeveer wel afgelopen week... / Foto Alejandra Quiroz op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

19 OKT 2017

Terugblik: Maud is druk met van alles en nog wat in haar studentenstad, maar alle alcohol en stress van afgelopen tijd eisten hun tol en uitte zich in een griepaanval. Terwijl leuke huisgenoot Sam bij haar bed kwam met een pul met een groene ‘vitamienerige smoothie’, kreeg ze net een appje van Mark. Hij moest haar echt zien... Geeft Maud eraan toe of luistert ze naar dat verstandige stemmetje in haar hoofd?

Ik heb dus net the walk of shame gedaan. Ik hoorde meisjes daar weleens over praten, maar vond het altijd maar overdreven. Boeiend dat je na een goede nacht bij iemand over straat moet, toch? Dacht ik tenminste. Toen ik net met mijn kleren van vannacht nog, of eigenlijk wéér, aan, inclusief meer ladder dan nylon in mijn panty, naar huis liep, voelde ik me best even slecht en vooral heel wazig. Ook door de waarschijnlijk nog aanwezige alcohol in mijn bloed en omdat ik maar een lens inhad -geen idee waar de andere is gebleven- en ook nog eens zonder onderbroek, want die kon ik na the heat of the moment niet meer vinden.

Die hangt straks waarschijnlijk in de kroonluchter in het jongenshuis van Mark. Want ja hoor, daar kom ik dus vandaan. En eigenlijk voel ik me daar nu helemaal niet zo chill over, maar ja, berouw komt pas na de zonde. Zonde eigenlijk.

Na zijn appje vorige week waarin hij schreef dat hij me moest zien, heb ik hem eerst in de ignore gezet. Zo leuk vond ik het niet (#understatement) dat hij er na de plens bier in mijn gezicht op het Foetengala, afzender: zijn vriendin Cattekop, als een laffe haas in dat commissievestje van hem vandoor ging. Ik hoorde niets meer van hem, tot dat appje dus.

De dagen dat ik vorige week ziek in bed lag, was Sam echt superlief voor me. Hij bracht me zelfgemaakte soep, waarvan ik nog steeds niet weet wat het precies was, het was in elk geval roodachtig, maar smaakte naar zwembad, en kwam telkens even bij me kijken. Maar toch. Hoe liever hij deed, hoe meer ik aan Mark dacht en werd toch wel nieuwsgierig. Wat moest hij me dan zo nodig vertellen?

Toen ik dankzij -of ondanks- de vele zwembadsoepen en ondefinieerbare fruit(?)smoothies van Sam weer beter was, appte ik Mark terug. Zevenentwintig appjes over en weer later, ontmoetten we elkaar in een groezelig kroegje. Achteraf snap ik waarom nou precies daar: omdat daar natuurijk geen bekenden zouden zijn, het wereldje is tenslotte klein. Maar toen ik hem zag binnenlopen en hij op z’n Marks naar me grijnsde, was ik alle boosheid en teleurstelling vergeten.

Ik kan er niets aan doen, maar ik heb gewoon een zwak voor hem. We gingen aan de Kwakjes, gevaarlijk zware speciaalbiertjes en nou ja, laat ik het zo zeggen: de laatste kwam niét uit een bierglas. Voordat we in zijn bed belandden, hebben we gepraat. Hij vertelde dat het uit was met Cat en dat hij me niet uit zijn hoofd kreeg. Hoe later het werd, hoe meer ik weer in die Salou-modus kwam en toen hij vroeg: ga je met me mee? had ik mijn linnen tas al in mijn handen en het verstandige stemmetje in mijn hoofd in de ignore gezet.

In zijn kamer kwam de oude Salou-Mark weer naar boven, en naar voren. Zonder enig beleid trok hij mijn panty uit en gooide me hard op zijn bed. Het erge is dat terwijl we het deden, mijn blik viel -toen had ik dus nog wél beide lenzen in- op een wintersportfoto aan zijn muur. Dezelfde foto als die bij zijn clubgenoot slash mijn huisgenoot Sam op de kamer hangt en ik zie Sam met zijn vrolijke hoofd er meteen tussenuit springen. Lang om daar bij stil te staan -of liggen- was er alleen niet.

Na ‘de daad’ deed Mark net als de vorige keer weer vaag en afstandelijk en mompelde iets van dat dit misschien niet heel handig was. Fuck! Ik snap echt niets van die gast, maar ook niet van mezelf. Waarom ging ik weer met hem mee?! Ik zou toch beter moeten weten inmiddels.

Na mijn walk waarbij ik het gevoel had dat alle marktkooplui en passanten mijn postcoïtale status konden ruiken, ben ik weer thuis. Net kwam Sam naast me zitten op de bank en vroeg me geïnteresseerd waar ik die nacht geweest was... Ik kon wel door de driezits zakken, maar verzon opmerkelijk snel een smoes dat ik bij mijn nicht had gelogeerd die net weer terug van stage was. ,,Wat gezellig!” en hij keek me aan met zijn mooie bruine ogen. ,,Familie is echt zo belangrijk, neem je haar een keer mee?”

Gadver, na the walk of shame voel ik nu the couchsit of guilt. Ik kijk van opzij naar hem en vind hem zo lief en knap en weet echt even niet wat ik met mezelf aan moet. En dan komt onze huisgenoot Sacha binnen met een grote grijns op haar kop. ,,OMG, ik heb nú toch een verhaal gehoord...” en ze kijkt meteen naar mij. Ik spring op en ren naar de wc. Om ziek hard te kotsen.

VOLGENDE AFLEVERING > > >

< < < VORIGE AFLEVERING

WIE IS MAUD?

,,Hoi, ik ben Maud (19). Waar de een postzegels of Efteling-laven verzamelt, spaar ik spannende ervaringen en houd in mijn dagboek - of beter: nachtboek - mijn laatste avonturen én veroveringen bij. Elke week geeft Metro een kijkje in mijn turbulente (studenten)leven.


lolwow
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avataruser_cc7910a0ce1139916db1f9b0faa654e3ad38701d_avataruser_dcacd241a517f45b7d3519574ef3f8bb174467f4_avatar

+1


Log in om een reactie te plaatsen

Views

3k+

#20 MDMA neem je niet voor culinair genot

Heel hard feesten tussen allemaal mensen die mij niet kennen... Ik geniet! / Trinity Kubassek, Pexels

Foto van 'Maud'

Maud

8 DEC 2017

Maud dacht dat ze met een antibioticakuurtje en een anoniem sms’je naar Mark voor de rest van haar leven van haar chlamydia af was, maar niets is minder waar. Toen ze haar stamkroeg betrad met Sam, stond er in koeienletters ‘Maud is so(a) stout’ op een poster bij de bar. Cadeautje van Catherina, de vriendin van Mark. Maud maakte rechtsomkeert en heeft zich sindsdien niet meer op de vereniging durven te vertonen. En hoewel ze weet dat vluchten niet werkt, heeft ze samen met Jessie toch een ticket naar Barcelona geboekt…

Ik hijs me voor vanavond met moeite in mijn netgewassen zwarte high waist skinny jeans, met daar bovenop een crop top met pailletten. Mijn haar laat ik los. Lachend besmeur ik Jessie met glitters. We maken ons klaar voor Elrow, een van de bekendste en leukste feestjes van Barcelona. Het is één groot rariteitenkabinet van dansers, confetti, opblaasbeesten en verkleedpartijen. Ik ben er nog nooit geweest, maar heb er zin in. Eindelijk een keer los op een plek waar niemand ons kent.

#19: De hele vereniging wist dat ik een soa had

De afgelopen twee dagen heb ik alleen maar in mijn bed gelegen. Ik krijg de tekst maar niet uit mijn hoofd: 'Maud, is so(a) stout.' / Pexels

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soakliniek voor een test. Tussendoor was ze ook nog met Mark naar bed geweest. Voor de soakliniek kwam ze haar knappe huisgenoot Sam tegen. Het bleek uit te zijn met zijn vriendin Bella; ze is vreemdgegaan. Sam zat er helemaal doorheen en luisterde alleen maar depressieve muziek. Maud wilde Sam maar al te graag een luisterend oor bieden, maar zelf kon ze ook wel wat steun gebruiken, want de uitslag van de GGD was binnen. Ze heeft chlamydia.

'Maud, is so(a) stout'. Het stond er echt. Met rode lippenstift geschreven op een poster bij de bar in onze stamkroeg. Catherina ‘Cat’ (de vriendin van Mark) en haar vrienden stonden schaapachtig te lachen toen ze mij de kroeg binnen zagen lopen.

#18: Ik voel mijn ontbijt omhoog komen

Lekker ontbijtje hè? Zoiets lekkers zat in mijn maag tot ik die letters op mijn beeldscherm zag... / Pontus Ohlsson, Unsplash

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Maud belandde – na een wilde nacht in bed met Fredje en een waarschuwing van Rosita – in de soakliniek voor een test. Na eerst verkeerd te zijn gelopen, kwam ze in het goede gebouw, waar ze tegenover een veel te hete dokter belandde. Omdat ze gewaarschuwd was moest Maud, die doodsbang is voor naalden, ook een hiv-test doen. Die ziekte bleek ze gelukkig niet te hebben, maar of ze verder iets mankeert… En dan kwam ze eenmaal buiten ook nog eens oog in oog te staan met haar té leuke huisgenoot Sam, die helaas al een vriendin heeft.

OMG. Dat is het enige wat er de afgelopen dagen door mijn hoofd spookt. Het leek alsof ik dat moment vanuit de soakliniek gedroomd heb, maar het is echt gebeurd. Het is uit tussen Sam en Bella. Ik moet de zin ieder uur ongeveer tien keer tegen mezelf zeggen om het echt te geloven. Het is écht uit. Ik maak écht een kans.

#17: ‘Met hoeveel jongens heb je seks gehad?’

Afgelopen nacht geen oog dicht gedaan, stel dat ik een soa heb van Fredje... Foto: Jordan Bauer/unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud was tijdens een stomdronken avond bij Holle Bolle Foet aka Fredje in bed geëindigd. Die anderhalve minuut seks waren de vreselijkste anderhalve minuut uit haar leven. Niet alleen was de seks buitengewoon slecht, ze waren ook zo dom om het onveilig te doen. Tijdens de wekelijkse borrel raakte ze aan de praat met rustige Rosita. Die had niet zulk leuk nieuws voor Maud.

„Dag meneer, weet u waar de ingang van de soapoli is?” „Ja, meisje dan moet je in het gebouw hierachter zijn, je bent in het verkeerde pand”, zei de beveiliger. Zijn afkeurende blik zorgde ervoor dat ik me nog stommer voelde dan dat ik al deed. Sh*t, waarom heb ik dan ook onveilig seks gehad met die stomme idioot!

Likeability of 5

#16: 'Waarom bestaat er geen soa-morning-afterpil?'

,,Jij bent toch Maud?" hoor ik opeens zachtjes naast me. / Michael Discenza, Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

18 NOV 2017

Terugblik: Maud besloot zich eens lekker te bezatten en een wilde avond te hebben om de genante situatie met Sam een beetje van zich af te kunnen schudden. Die stomdronken avond eindigde in bed bij Holle Bolle Foet, aka Fredje: de jongen die op ontgroeningskamp zo sullig overkwam, maar nu toch best leuk leek. Leek ja, want Fredje bleek vooral een lompe idioot die niet aan voorspel deed en zichzelf na zo’n anderhalve minuut al niet meer kon beheersen. En dan had ze het ook nog eens onveilig gedaan…

Waarom bestaat er g*dver niet zoals als een ‘soa-morning-afterpil'? We zijn inmiddels een week verder en de afgelopen dagen heb ik op internet tijdens mijn zoektocht naar mogelijke aandoeningen zo’n beetje iedere gruwelijke soa voorbij zien komen die er op aarde te vinden is. Herpes heb ik vast niet, maar hiv zou je niet meteen merken en ook van chlamydia hoef ik niet eens iets te merken. En wat nou als ik gonorroe van hem heb gekregen?

#15: Ik trok m'n poezenpak aan en wilde maar 1 ding

Dit ben ik echt niet hoor, veel te koud! Maar ik had wel een minstens zo'n sexy poezenpak aan / Matthew Kane op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

18 NOV 2017

Terugblik: Maud stuurde haar leuke huisgenoot Sam een appje toen ze ergens op een after in Amsterdam zat. Dat ze aan hem moest denken, met suggestieve puntjes erachter... Ze hoorde niets van hem en toen ze de volgende middag terugkwam, begreep ze waarom. Met rode sekswangetjes lag hij op de bank met dat verwende paard van een Bella. Op het moment dat hij Mauds berichtje zag en wilde lezen, samen met Bella die zich over hem heen kronkelde, is het enige dat Maud kon bedenken om hem tegen te houden het appje te openen, net te doen alsof ze stikte in haar tosti. Sam gooide de telefoon weg en deed de Heimlichgreep bij haar, en drie keer raden waar de kleffe hap tosti in terecht kwam... (In de paardenstaart van Bella).

Waarom is er nou nóóit een Whatsapp-storing als je ‘m nodig hebt?! Ik had dat vorige week wel kunnen gebruiken, dan had ik tenminste niet dat appje aan Sam gestuurd en had ik niet net hoeven te doen alsof ik ziek aan het stikken was in mijn tosti. Maar dan had ik ook niet Sams sterke armen om me heen gevoeld...

Likeability of 6

#14: Blijf van mijn huisgenoot af, dom paard!

Zo zag het er een heel klein beetje uit: Sam die de Heimlich-greep bij mij deed... / Isabela Kronemberger op Unsplash.com

Foto van 'Maud'

Maud

6 DEC 2017

Terugblik: Maud ging met een paar meisjes uit haar jaarclub naar Amsterdam Dance Event. Terwijl de rest vol aan de pillen ging, hield Maud het bij haar Russische vriend (Wodka). Ze werden uitgenodigd door een groepje jongens om te afteren in hun dispuutshuis ergens op de grachten. Terwijl twee meisjes meteen de slaapkamer indoken, bleef Maud alleen achter met Sjoerd die al snel met witte lijnen op de proppen kwam. Hij bood haar de spiegel aan, maar Maud sloeg het aanbod af en moest ineens heel erg aan iemand denken. Haar huisgenoot Sam.

Waarom luister ik niet wat vaker naar dat verstandige stemmetje in mijn hoofd? Het stemmetje dat zegt: twee drankjes is genoeg, stop nou eindelijk eens met roken, eet die familieverpakking Milka niet in een keer op, ga eens wat vaker naar college, duik eens een keer op tijd je bed in, app je huisgenoot Sam niet wanneer je in toch nog behoorlijk beschonken toestand aan hem denkt op een after in Amsterdam, Maud!