Maud
Maud Nachtboek van Maud 8 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

#337 ‘Voor ik het wist stonden we ordinair tegen elkaar te schreeuwen’

Maud heeft een rumoerige kerstperiode gehad. En wie dacht dat ze in elk geval het jaar rustig af zou kunnen sluiten heeft het mis: ook oud en nieuw was – zoals te verwachten bij Maud – een chaos. ‘Rochella zou ook mee gaan, maar ik vraag me af of dat nog doorgaat. En dat heeft alles te maken met wat er met oud & nieuw is gebeurd…’

Oud & nieuw begon supergezellig. Ik snap eigenlijk nog niet waar het is mis gegaan. Gio en ik hadden lekker gegeten en daarna gingen we met een hele groep naar een feest. Rochella en Levi zouden ook komen, maar Levi had griep en bleef last minute toch thuis.

Rochella wilde koste wat het kost toch komen. Om eerlijk te zijn zou ik als ik haar was lekker thuis bij haar kersverse gezinnetje blijven. Het is tenslotte de eerste oud en nieuw met haar kersverse kindje en daarnaast is haar man ziek… Maar om 01.00 uur sloot ze zich bij ons aan.

De eerste twee uur hebben we gedanst en gelachen alsof we voor het eerst uit waren. Het was zo gezellig! Maar daarna ging Rochella drinken halen en was ik haar de hele tijd kwijt. Samen met een vriend van Gio hebben we overal gezocht. Ze zou twee uurtjes blijven en Levi had mij al een aantal keer geappt of Rochella al naar huis was en of alles goed met haar ging. Haar telefoon stond namelijk uit.

Verkeerde keelgat

Uiteindelijk vond ik haar bij de bar met… Joey! En die twee leken het wel heel gezellig te hebben tussen de oliebollen en champagne. Het schoot bij mij totaal in het verkeerde keelgat. Ze zou kappen met die gozer en direct in het nieuwe jaar stond ze alweer met hem aan te pappen. Het zal vast met de drugs te maken hebben, maar ik vond het ook asociaal dat ze ons en Levi zo lang heeft laten wachten. „Sorry, mijn batterij was leeg”, was haar laffe excuus.

Volgens Rochella hebben zij en Joey alleen even bijgekletst. Achteraf gezien zou het heel goed kunnen: ze stonden niet te zoenen toen ik ze daar zag staan, maar op dat moment zag ik het allemaal anders in. Er was een bepaalde blik tussen hen… Ik weet het niet. Voor ik het wist stonden Rochella en ik als twee gillende keukenmeiden tegen elkaar te schreeuwen.

Het erge van alles: ik kan me niet meer goed herinneren wat ik heb gezegd, maar volgens Gio sloot ik af met: „Ik ben klaar met al jullie gezeik!” Gio heeft toen een Uber voor haar gebeld en sindsdien heb ik Rochella niet meer gesproken.

In tijden ben ik niet zo brak geweest als op Nieuwjaarsdag. Hoewel ik natuurlijk allang ben genezen van de verdovende middelen van die nacht, lijkt het katerige gevoel van de ruzie maar niet te verdwijnen. Volgens Gio moet ik Rochella gewoon bellen, maar ik kan de kracht niet opbrengen. Soms vraag ik me af of ik nog wel zin heb in deze vriendschap.

Een week verder

De eerste week van januari hebben we verder vooral heel rustig aan gedaan. Gio’s moeder stond 1 januari natúúrlijk onverwachts ‘s avonds op de stoep om ons even snel een gelukkig nieuwjaar te wensen. „Ik blijf maar een halfuurtje”, verontschuldigde ze zich direct nog voor ze binnen kwam. Uiteindelijk bleef ze twee uur lang. Maar ze heeft wel lekker voor ons gekookt uit haar nieuwe kookboek. Wie had dat gedacht…

En nu zijn we weer een week verder. De ruzie is nog steeds niet bijgepraat en ik ben bezig met een vision board voor 2024. Aan goede voornemens doe ik niet, maar ik heb wel besloten om de komende twee maanden even geen alcohol te drinken. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Verder wil ik dit jaar vooral focussen op mijn werk, de trouwerij en een grote reis maken met Liam en Gio. Peinzend kijk ik naar het vision board, waar ik drie lachende meiden op heb geplakt met het woord ‘vriendschap’ erbij. Ik pak een dikke stift en kruis één van de vrouwen door. Mijn besluit staat vast: ik ga dit jaar ook vriendschappen die me geen energie geven verbreken: hoe moeilijk dat ook is. En we weten allemaal wat de eerste break up gaat worden…

Maud (24) houdt van feesten en reizen. Ze werkt op de redactie van een tijdschrift. Maud heeft een relatie met Gio en ze is net bevallen van hun zoontje Liam. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

#336 ‘Voor ik het wist zaten mijn moeder en schoonmoeder in een heftige discussie’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties