Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Tech 28 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Musk nu officieel eigenaar van Twitter, ontslaat direct top van bedrijf

Er werd al lange tijd naar gehint – doet ie ‘t wel, doet ie ‘t niet – maar nu is het dan officieel: Elon Musk is eigenaar van Twitter. Gisteravond ging de kogel door de kerk, schrijven Amerikaanse media op basis van ingewijden. En wat Musk als eerste deed? Het ontslaan van de topman, Parag Agrawal. Enkele uren later schreef Musk op Twitter dat „de vogel is bevrijd”.

Volgens The New York Times zijn zeker vier leden van de top van het social media-platform meteen na de overname hun baan kwijtgeraakt. Naast Agrawal zou het volgens bronnen gaan om de financiële topman Ned Segal, de hoogste juridische baas Vijaya Gadde en algemeen adviseur Sean Edgett. Zeker één van deze ontslagen hooggeplaatste medewerkers zou fysiek het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco uit zijn gezet, stellen de bronnen.

In april van dit jaar kwam Musk al met een bod: hij zou 44 miljard dollar overhebben voor het social media-platform. Dat heeft hij nu ook daadwerkelijk neergeteld. Niet lang nadat Musk de deal sloot, trok hij zijn bod echter ook weer in. Daarom zou binnenkort een rechtszaak starten, die hij nu heeft ontweken door toch over de brug te komen.

https://twitter.com/elonmusk/status/1585841080431321088

Elon Musk eigenaar van Twitter

Tesla-topman Musk had beloofd om de bewogen aankoop van Twitter uiterlijk vandaag definitief af te ronden, nadat hij eerder dit jaar onder de overname uit probeerde te komen. Woensdag was Musk op het hoofdkantoor van het sociale medium en deelde daar foto’s van op Twitter. Op zijn Twitter-account noemde Musk zich al „Chief Twit”.

Musk wil dat het social media-platform voor iedereen een „warm en verwelkomend” sociaal mediaplatform is. Ook stelt hij dat Twitter het „meest gerespecteerde mediaplatform ter wereld voor adverteerders” moet zijn. De rijkste man ter wereld heeft eerder aangegeven van Twitter een bastion voor de vrijheid van meningsuiting te willen maken, een vrijplaats voor ook onwelgevallige meningen. Zo zou ook de verbannen oud-president Donald Trump op het platform mogen terugkeren.

Het bizarre privé-eiland dat Red Bull-oprichter Mateschitz achterlaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.