Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 27 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Het bizarre privé-eiland dat Red Bull-oprichter Mateschitz achterlaat

De mede-oprichter van Red Bull, Dietrich Mateschitz, heeft het Aardse paradijs verlaten en dat mag je letterlijk nemen. De Oostenrijkse magnaat laat een privé-eiland in Fiji na, dat hij tot een van de meest exclusieve resorts ter wereld omtoverde. Neem een kijkje in het Laucala Island Resort.

In de ochtend een balletje slaan op een golfbaan van wereldklasse en na de lunch op excursie met een mini-onderzeeër? Zo kun je de volgende vakantiedagen doorbrengen als er genoeg geld in je spaarpotje zit.

In 2003 kocht Dietrich Mateschitz het Fiji-eiland van Laucala voor een relatief prikje van 10 miljoen dollar. In no-time nam de Red Bull-eigenaar een projectontwikkelaar om de arm met de bedoeling er een hyper-exclusief privé-resort van te maken. Tot een aantal jaar geleden konden gewone stervelingen geen verblijf boeken op het eiland en was het resort van Mateschitz enkel en alleen beschikbaar voor ultrarijke vrienden en celebrities die de paparazzi wensten te ontsnappen.

Inmiddels kun je voor 5.600 dollar per nacht een privé-villa reserveren en moet je minstens voor drie nachten boeken. Maar wat krijg je er allemaal voor terug?

Laucala Island Resort van Dietrich Mateschitz

Om te beginnen zal je op Skyscanner geen vliegtuigtickets vinden. Er zijn geen maatschappijen die commerciële vluchten aanbieden naar Laucala, maar het Red Bull-resort geeft je wel vleugels indien dat nodig zou zijn. De ‘shuttle-service’ van het hotel brengt je van het hoofdeiland van Fiji naar het resort met een privéjet. Of, als je er zoals Dietrich Mateschitz één of twee in de hangar hebt staan, kan je voor 10.000 dollar neerstrijken op de landingsbaan. Opstijgen kost je dan weer 8.000 dollar.

Aan het absolute minimumtarief van 5.600 dollar voor één nachtje slapen, krijg je een luxueuze villa van 300 vierkante meter met eigen zwembad, privé-strand en een hoogstpersoonlijke butlerservice. Als ze maar geen Red Bull door de wodka gooien. Daarnaast kan je ‘gratis’ gebruik maken van alle faciliteiten.

Het Laucala Island Resort van de voormalige Red Bull-tycoon telt vijf restaurants en ‘kroegen’, waaronder een beachbar met eigen pier waar je met je jacht kan aanmeren om eten op te pikken. Drive-thru deluxe.

Daarbovenop kun je je in vier spa’s laten verwennen. Of je kan in de bloementuin een heerlijk ruikend bosje bij elkaar plukken om er een uniek luchtje van te maken. Ruim 25 villa’s zijn verspreid over het eiland, maar één steekt er letterlijk en figuurlijk bovenuit.

Het landhuis van de Red Bull-baas: een resort in een resort

Dietrich Mateschitz was naast Laucala ook eigenaar van de grootste en meeste exclusieve residenties van het eiland, bovenop een heuveltop: the Hilltop Estate. Als je dit gigantische landhuis van 1.200 vierkante meter wilde boeken, moest je toestemming krijgen van de Red Bull-baas himself. Zelf verbleef hij er slechts enkele weken per jaar.

Eigenlijk is het een resort binnenin een resort. Maar met een fors prijskaartje van 55.000 dollar per nacht mag dat ook wel.

Het landhuis heeft twee zwembaden, één met panoramisch zicht over de oceaan en één met een glazen infinity pool. Daarnaast is er ook een bibliotheek, een jacuzzi, een loungeruimte en een eigen mini-lagune. En er staat ook een heel team van hotelmedewerkers dag en nacht tot je persoonlijke beschikking waaronder een butler, een chef, een nanny en een privé-chauffeur voor je golfkarretje om het Laucala Island Resort mee te ontdekken.

Het kan trouwens nog gekker. Oprah Winfrey heeft naar verluidt eens 1 miljoen dollar neergeteld om het resort zeven dagen helemaal voor zichzelf te hebben.

De vloot van Mateschitz en andere faciliteiten

Wat valt er verder nog allemaal te beleven op het Red Bull-eiland? Je kan gaan varen met één van de boten uit de 13-tallige vloot van het resort. En het zijn niet zomaar een paar sloepjes. Er zit onder andere een historisch zeilschip van 5 miljoen dollar bij of wat dacht je van een dagje op zee met een zeilboot die deelnam aan de Olympische Spelen van 1948?

En als je de marinebioloog wil uithangen, kan dat met de DeepFlight Super Falcon-onderzeeër ook gewoon. Al zal je er een extra 2.000 dollar per uur voor uit moeten vorken.

De andere faciliteiten van het eiland zijn daarentegen wel all-inclusive. En het lijkt niet dat je je snel zal vervelen. Wat heeft het Laucala Island Resort nog te bieden?

 • Hypermoderne gym
 • Lagune met infinity pool van 25 meter lang
 • Golfterrein van 18 holes dat ontworpen is door David McLay-Kidd, één van de meest gevierde golfbaan-architecten ter wereld
 • Stal met 6 paarden
 • Scubaduiken en snorkelen
 • 2 tennisbanen,
 • Kajakken
 • Surfen
 • Diepzeevissen
 • Mountainbiken
 • Wakeboarden
 • Jetskiën

Bekijk hieronder nog enkele kiekjes van het privé-eilandresort van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz:

Magisch Marokko: onze tips voor een trip naar Marrakech en Rabat

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het bizarre privé-eiland dat Red Bull-oprichter Mateschitz achterlaat
Sluiten