Raymon Mens
Raymon Mens Tech 26 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Overname Twitter lijkt definitief: Elon Musk geeft duidelijke hints

Er lijkt een definitief einde te komen aan de voortslepende soap genaamd Twitter en Elon Musk. De Tesla-topman die het bedrijf eerst voor 44 miljard dollar wilde kopen en daarna terugkrabbelde, lijkt nu toch echt eigenaar van het sociale netwerk te worden.

Hoewel nog niets officieel is, zijn de signalen duidelijk aanwezig. Elon Musk gaat vrijdag op het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco praten met het personeel over zijn overname van het sociale mediabedrijf. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een interne memo van Twitter.

Elon Musk wil banen bij Twitter schrappen

In een memo aan het personeel, in handen van Bloomberg, wordt gezegd dat Musk die dag personeel zal ontmoeten. Volgens de memo wordt dat het begin van vele ontmoetingen en gesprekken met Musk. Naar verluidt wil de multimiljardair een grote aantal banen schrappen bij Twitter.

Volgens Amerikaanse media vertelde Musk potentiële investeerders eerder al dat hij van plan is om bijna 75 procent van de 7500 werknemers te ontslaan. Twitter zou daardoor iets meer dan 2000 personeelsleden overhouden. De ontslagen vallen straks naar verluidt vooral bij het moderatieteam.

https://twitter.com/elonmusk/status/1585341984679469056

Chief Twit met een gootsteen (?!)

Op zijn Twitter-account noemt Musk zich nu “Chief Twit“. Op zijn account is ook een kort filmpje te zien waarin hij bij het sociale newerk naar binnenloopt met een gootsteen in zijn handen.

Musk heeft beloofd om de bewogen aankoop van Twitter vrijdag definitief af te ronden. Hij kondigde in april aan het bedrijf voor 44 miljard dollar te willen kopen, maar wilde later van die deal af. Twitter spande daarop een rechtszaak aan om de verkoop toch te laten doorgaan. Uiteindelijk veranderde ‘s werelds rijkste persoon weer van gedachten en zei hij de berichtendienst voor het afgesproken bedrag te willen inlijven. De rechter had de rechtszaak al tot 28 oktober gepauzeerd omdat Musk erop rekende het sociale netwerk op die dag te kunnen kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.