Pim Pauwels
Pim Pauwels Tech 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Grappenmakers twitteren over urenlange storing Facebook: ‘Babyboom incoming’

 

 

De wereldwijde storing van Facebook, Instagram en Whatsapp kan eigenlijk niemand zijn ontgaan. Door een eigen fout van Facebook konden gebruikers gisteren aan het eind van de middag niet meer bij hun accounts. Pas zes uur later – rond middernacht – werd de Facebookstoring opgelost. In de tussentijd zochten veel mensen hun heil bij sociale media die het nog wél deden, zoals Twitter. Daar konden de grappen over de storing bij de concurrent natuurlijk niet ontbreken.

Het platform werd dé plek waar mensen over de hele wereld hun grapjes en memes deelden over het wel en wee bij de concurrent. Ook Twitter zelf deed een duit in het zakje. „Welkom iedereen”, schreef het platform tegen iedereen die daar zijn toevlucht zocht. McDonald’s reageerde daar al snel gevat op en #Facebookdown werd al snel trending op Twitter.

Grote bedrijven Twitteren erop los

Het bleek de aftrap voor vele grapjes over de storing, waaraan ook grote bedrijven vrolijk aan meededen, zoals Netflix, ESPN en de Efteling.

Storing treft 3,5 miljard gebruikers

De apps Facebook, Instagram en WhatsApp kregen gisteravond tussen tussen 17.30 en 17.45 uur te maken met een wereldwijde storing. Facebook noemt defecte configuratie-aanpassingen aan de routers als de belangrijkste oorzaak van de bijna zes uur durende storing. Daardoor hadden zo’n 3.5 miljard gebruikers geen toegang tot hun sociale media en hun berichtendiensten. „We denken dat de oorzaak van de storing bij een foutieve configuratie lag”, aldus Facebook in een verklaring.

Met deze grappige memes staken twitteraars de draak met de storing bij Facebook.

Zelfs astronauten kregen vanuit hun ruimtestation de storing mee. Terry Virts deelde op Twitter mee dat de platforms het ook daarboven een tijdlang niet deden.

Twitter: ‘Babyboom incoming’

Sommige witteraars zijn zo aardig om Facebook een handje te helpen. „Hebben ze al geprobeerd om Facebook en Instagram in rijst te leggen”, zegt een grappenmaker. Anderen reageren gevat op de storing door een babyboom over negen maanden te voorspellen. Cabaretier Peter Pannekoek zegt met een knipoog morgen vrij te nemen. „Dan heb ik de tijd om alle WhatsApp-berichten te beantwoorden.”

Mark Zuckerberg maakt excuses voor storing

Facebook heeft via topman Mark Zuckerberg op het eigen platform excuses gemaakt voor de storing. „Sorry voor al het ongemak van vandaag, want ik weet hoeveel jij op ons rekent om in contact te blijven met de mensen om wie je geeft.” Ondertussen lijkt het erop dat data van gebruikers niet onbeschermd zijn geweest tijdens de wereldwijde storing.

Nieuwe functie maakt het makkelijk om je verleden op Facebook te wissen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Grappenmakers twitteren over urenlange storing Facebook: ‘Babyboom incoming’
Sluiten