Julia Osendarp
Julia Osendarp Relaties & seks 17 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Dilemma: ‘Ik ben verliefd op een veel oudere man’

Zit jij met een prangende kwestie en wil je graag de mening van een ander horen? Metro deelt iedere week het dilemma van een lezer. Deze week Jasmijn (31), die verliefd is op een veel oudere man.

„Ik ben al een poosje vrijgezel en ik durf wel te zeggen dat mijn liefdesleven niet zozeer over rozen gaat. Mijn vriendinnen zijn inmiddels allemaal bezet of hebben al een gezinsleven. En ik dus overduidelijk niet.

Oom van een vriendin

Een goede vriendin van mij komt uit een nogal welvarend milieu. Ze heeft een grote familie en haar vader heeft drie broers. En wellicht voel je het al aankomen; een van haar ooms heeft mijn hart gestolen.

We kwamen elkaar al regelmatig tegen op verjaardagen en de feestjes van mijn vriendin gaan er vaak nogal wild aan toe. Een hoop drank, entertainment en ze pakken eigenlijk altijd groots uit. En daar in het feestgedruis vonden haar oom en ik elkaar meestal wel ergens op de avond.

Man van 58 jaar

Hij en zijn ex-vrouw zijn uit elkaar. Hij heeft vier kinderen met haar, maar hun huwelijk hield geen stand. Deze man is 58 jaar. Ik herhaal: 58 jaar. En ja, dat is een groot leeftijdsverschil.

Op de feestjes waar wij elkaar zagen, voelde het nooit alsof ik met een 58-jarige man stond te dansen. Hij is jong van geest, goed gekleed en ziet er gewoon nog heel goed uit. Een beetje dat George Clooney-gevoel krijg ik bij hem. We wisselden (stiekem) telefoonnummers, belden en WhatsAppten met elkaar en spraken uiteindelijk ook stiekem af. En zo gingen er maanden voorbij.

Verliefd op oudere man

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en ja, ik ben verliefd op deze man. Ik denk steeds aan hem, mijn hart maakt een sprongetje als ik een berichtje van hem krijg en ik wil hem dolgraag zien. Daarnaast is het echt een romanticus. Een man die me in de watten legt, me mee uiteten neemt en me dat ‘speciale’ gevoel geeft. Iets wat ik van mijn andere scharrels en exen niet ken.

Het Dilemma: ‘Wat moet ik doen?’

Niemand weet eigenlijk wat deze man en ik met elkaar doen. Ik heb niemand iets verteld over mijn nieuwe liefde en zeker mijn vriendin en familie niet. Want ik vrees natuurlijk heel erg voor hun reacties en oordeel. Wat moet een 31-jarige vrouw met een man van 58? Die ook nog eens vier kinderen heeft en een heel leven daaromheen.

In mijn hoofd kan ik rationeel wel bedenken dat het een gekke situatie is en ik kan me niet voorstellen dat ik straks openlijk met hem een relatie zou kunnen hebben. Wat moet de familie van mijn vriendin wel niet denken? Maar ik ben echt heel gek op deze man en heb me nog nooit zo gevoeld. Zijn er mensen die eenzelfde soort ervaring hebben? En hierin wellicht wat kunnen adviseren?”

Wat vind jij dat Jasmijn moet doen? Reageer op onze Facebook-pagina of via Instagram! De reacties worden dan volgende week gepubliceerd.

Vorige week

Vorige week gaven Metro-lezers advies over het dilemma van Cecile (31), die lijnrecht tegenover haar zus staat over de opvoedregels voor haar nichtjes.

„Kinderen weten dondersgoed dat de regels thuis en ergens anders niet hetzelfde zijn. Je hoeft ze niet vol te proppen met suiker, maar een keer iets lekkers moet kunnen, zeker als je een dagje weg bent met ze (vind ik). Bij ons mogen de kinderen bij opa en oma ook meer dan hier, net als dat ze in het weekend soms meer mogen dan doordeweeks. Dat moet gewoon kunnen, daar worden ze niet gelijk losgeslagen kinderen van, lijkt me”, schrijft Nicky.

Els laat weten: „Heel simpel. De moeder heeft jou nodig voor de oppas omdat moeder te druk is. Dan hebben de kids een heerlijke tijd met jou. Thuis regels van mama bij jou regels van tante… Daar ben je tante voor. Kids uitleggen dat er verschil is tussen mama’s huis en jouw huis. Heerlijk genieten zolang je kan.”

Jan denkt daar iets anders over. „Het zijn haar kinderen en als zij kinderen wil opvoeden volgens haar richtlijnen, ook al ben je er niet mee eens, dat is haar zaak. Kinderen opvoeden doen de ouders en de buitenwacht mag alleen advies geven, maar meer ook niet.”

„Laat elkaar in de waarde. Je leert van elkaar als zussen, je hoeft niet precies het zelfde te zijn. Je moet er voor elkaar zijn in goede en slechte tijden”, schrijft Marianne.

„Een gulden middenweg is vaak het beste”, concludeert Anja.

  Ook jouw dilemma delen? Meld je aan!

  De gegevens die je invult zijn alleen zichtbaar voor Geld & Carrière-redacteur Jana Witteman en zullen nooit worden gedeeld en/of ergens anders voor worden gebruikt.

  Dit is de reden dat je rijke vrienden vaak gierig zijn

  Kees van der Spek pakt oplichter aan die foto van Rob Geus gebruikt: ‘Wie niet horen wil, moet voelen’

  Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  Het beste van Metro in je inbox 🌐

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

  Reacties