NSMBL.nl
NSMBL.nl Relaties & seks 8 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Masturberen tijdens werktijd? Veel mensen doen het

Het kantoor lijkt in eerste instantie niet de beste plek voor wat sexy me-time. Toch denken velen daar anders over, want masturberen tijdens werktijd zorgt naar verluidt voor minder stress en meer productiviteit.

Deze trend is er natuurlijk niet opeens. Want in tijden van het remote werken, hebben werknemers iets meer vrijheid om andere dingen te doen tijdens werktijd.

Masturberen onder werktijd

Uit nieuw onderzoek blijkt dat meer dan 7,4 miljoen Britten (14 procent) hebben gemasturbeerd tijdens werktijd. De 2000 deelnemende personen aan het onderzoek, gaven toe ongeveer twee tot drie keer per week onder werktijd te masturberen.Vooral onder mannen is deze activiteit populair. 22 procent van de ondervraagde mannen gaf aan wel eens te masturberen tijdens werktijd, tegenover zeven procent van de vrouwen.

Maar waarom doen we dit? 24 procent van de mensen zei dat masturberen de stemming verbetert, 19 procent gaf aan dat het de concentratie verhoogt, en 20 procent zei dat het komt omdat ze zich gewoon comfortabel en ongegeneerd voelen om te masturberen tijdens de werkuren.

De voordelen van een orgasme

Klaarkomen is goed voor je, dat bevestigt seksuoloog en Farmaceut James O’Loan nog eens. „Er zitten veel verrassende gezondheidsvoordelen aan orgasmes. In je brein komt er oxytocine vrij wanneer je een orgasme hebt, wat je lichaam helpt om te ontspannen doordat je bloeddruk en cortisolspiegel dalen, wat aantoont dat er enige wetenschap bestaat over waarom een ​​derde van de mensen zegt te masturberen tijdens werkuren.” Kortom, het werkt dus ontspannend. 

Het stigma op de vrouwelijke masturbatie

Dat mannen masturberen lijkt bijna vanzelfsprekend, terwijl deze opvatting er bij vrouwen totaal niet is. Met de opmars van de Satisfyer wordt dit stigma iets doorbroken, maar we zijn er nog lang niet. Zoals nu maar weer eens blijkt, is het hebben van een orgasme hartstikke gezond.

Is sperma gezond? Dit is de voedingswaarde van zaadcellen

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.