Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & series 8 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 fenomenale Netflix Originals die je (volgens IMDb) echt moet zien

Netflix staat vol met films en series, maar echt trots is de streamingdienst op haar originals. Stranger Things, Narcos en La Casa de Papel zijn slechts een greep uit het aanbod. Maar wat is nu de beste Original? We zetten de titels op een rij.

Wat de beste film of serie is, is natuurlijk zeer subjectief. De een houdt van een komedieserie, terwijl de ander niet zonder een actiefilm kan. Toch is er een manier om te checken wat de algemene beoordeling is: IMDb. Daarop kan iedereen die het wil een recensie achterlaten en dat resulteert in een gemiddeld cijfer. Dit zijn de besten volgens jullie!

De beste series op Netflix

Vandaag zetten we de vijf beste Netflix-series op een rijtje die de streamingdienst heeft gemaakt, de zogenaamde Originals. Hier komen ze: van 5 tellen we af naar nummer 1.

#5 Narcos | 8,8

In Narcos zien we hoe Pablo Escobar zijn drugsimperium opbouwt in Colombia en hoe de Amerikaanse anti-drugseenheid, de DEA, er alles aan doet om dat ten val te brengen.

Stiekem mag je het ook wel de definitieve doorbraak noemen van Pedro Pascal, die we tegenwoordig in bijna elke film en serie terugzien. Denk aan The Mandalorian en de toekomstige serie van The Last of Us.

#4 Black Mirror | 8,8

Black Mirror liep van 2011 tot 2019 en kent in totaal 23 afleveringen. Elke episode is een verhaal op zich. De makers laten een donkere toekomst zien waarbij technologie problemen veroorzaakt voor de mensheid.

Het bijzondere aan Black Mirror is dat de afleveringen qua genre ook compleet verschillend van elkaar zijn. De ene keer is het gewelddadig, terwijl het de andere keer pure satire is.

Je kunt afvragen of deze serie een echte Netflix Original is, aangezien de eerste afleveringen te zien waren op het Britse Channel 4. Vanaf het derde seizoen was de serie nog alleen te zien op de streamingdienst.

#3 Peaky Blinders | 8,8

Nog zo’n naam in de lijst waar Netflix oorspronkelijk niet zelf mee op de proppen is gekomen, maar later wel heeft overgenomen van BBC. We hebben het over misschien wel een van de beste misdaadseries van de afgelopen jaren: Peaky Blinders.

Heb je de serie nooit gezien? Dan wordt het tijd om ‘m alsnog te kijken, by order of the Peaky Blinders. In de serie zien we hoe Tommy Shelby zijn misdaadimperium opbouwt in het grauwe Birmingham net na de eerste wereldoorlog. Naast mooie beelden zit de serie ook vol met prachtige muziek.

#2 BoJack Horseman | 8,8

Waarschijnlijk ben je nu verbaasd dat Bojack Horseman op de tweede plaats staat in deze Netflix-lijst, maar het is zeker terecht dat de animatieserie bedolven wordt onder de goede beoordelingen. De show is vermakelijk en je zal een lach dan ook niet kunnen verbergen als je aan het bingen bent.

BoJack Horseman gaat over een pratend paard dat in de jaren 80 en 90 de grote ster was in zijn eigen televisieshow Horsin’ Around (we verzinnen dit echt niet). Die tijden zijn echter voorbij. Hij moet in Hollywood omgaan met zijn afnemende populariteit, wat hem in een depressie brengt.

Toch weten de makers het luchtig te brengen met satirische woordspelingen en kleurrijke truien. Gaat BoJack het weer maken in de tv-wereld?

#1 De Netflix Originals-topper: When They See Us | 8,9

Het is misschien niet een bekende Netflix-serie als Stranger Things, The Crown of La Casa de Papel, maar dat betekent zeker niet dat je deze titel maar moet skippen. Het is namelijk een echt pareltje met een diepere laag.

In deze miniserie op Netflix zie je vijf tieners uit de New Yorkse wijk Harlem die valselijk beschuldigd worden van een wrede verkrachting in Central Park. De groep jongens vecht jarenlang voor hun onschuld. De gebeurtenissen in de miniserie zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Helaas staan andere series, zoals het verontrustende Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer er niet tussen. Maar goed, die kreeg dan ook wel de nodige kritiek.

Filmrecensie Misfit: Stefania nu het gezicht van Nederlands grootste filmexport-succes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.