Julia Osendarp
Julia Osendarp Relaties & seks 28 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Is er een ideale piemel? Goedele Liekens geeft antwoord

De Belgische seksuologe Goedele Liekens (59) nam de piemel-ervaringen van haar vriendenkring eens onder de loep. Waarom? Ze zocht antwoord op de vraag: ‘Bestaat er een ideale penis?’ En trok daar haar eigen conclusies uit.

Want een piemel lijkt toch voor zowel mannen als vrouwen nog best een dingetje te zijn. Te klein, te groot, te dik, te dun, te krom? Over het mannelijk geslacht zijn we niet snel uitgepraat.

Goedele Liekens over de ‘ideale penis’

In haar nieuwste column voor het Belgische Het Laatste Nieuws schreef Liekens haar conclusie op. Volgens de gesprekken die de ‘sexpert’ voerde, willen mannen graag een piemel die 17 centimeter is, in erecte status. Vrouwen blijken tevreden met 15 centimeter. Maar ook over de breedte valt volgens het vrouwelijke panel iets te zeggen. „Als je er met je vrouwenhand helemaal rond kan, is hij te klein”, schrijft Liekens.

Maar niet geheel belangrijk om te weten, is dat groter volgens de seksuoloog niet altijd beter is. Het hangt namelijk af van de situatie. „Is het voor een onenightstand, dan hebben de dames ’m graag groter dan gemiddeld. Maar voor een echte relatie, met emotionele connectie, speelt dat geen rol. Dan is gemiddeld prima.” Wist je trouwens dat slaaptekort funest is voor je seksleven?

Piemelplafond

Liekens benadrukt daarnaast dat er een heus ‘piemelplafond’ is. Want volgens de ‘piemelkenners’ uit de omgeving van de seksuologe wil een vrouw geen gigantische penis van ongekend formaat.

Uit de verhalen die de seksuologe aanhoorde, blijkt er toch een type piemel die goed scoort. Welke dat is? „Waar de aanbidsters van jullie genotsknots het meest van houden, is dat ie ook hen wat liefde toont. Dat ie zelfs bij een zacht aaitje al zijn kopje opsteekt. Enthousiast is. Aanslaat. Zonder dat er per se pornogewijs aan gesnokt hoeft te worden voor er leven in de brouwerij komt.” De algehele conclusie volgens Liekens: „De gouden piemel bestaat niet. Maar een penis die enthousiast is over het vrouwtje en altijd blij is haar te zien, die scoort. Keer op keer”, aldus de seksuologe.

Is sperma gezond? Dit is de voedingswaarde van zaadcellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.