Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 28 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Limburgse mbo-school ontruimd door uit de hand gelopen deodorantgevecht

Dat deodorant soms een beetje prikt of de badkamer blauw kan laten staan, dat wisten we. Maar dat er door het goedje een heel schoolgebouw ontruimd moet worden? In het Limburgse Heerlen liep een deodorantgevecht op een mbo-school behoorlijk uit de hand.

Het escaleerde zo snel dat er uiteindelijk studenten onwel werden. En ja, daarvoor moesten we op de Metro-redactie ook twee keer lezen of het er toch echt stond, op het regionale 1Limburg.

Leerlingen onwel op mbo-school Heerlen

Het gaat om het Vista College, een mbo-instelling in het Limburgse Heerlen. Vanochtend moesten leerlingen daar hun schoolgebouw verlaten en buiten wachten op de brandweer, politie en ambulance. De studenten kregen last van hun ogen en van de stank.

Reden voor de ontruiming bleek dus een uit de hand gelopen deodorantgevecht. Want doordat leerlingen elkaar bedwelmden met de spuitbussen, raakten drie studenten onwel. Volgens een persvoorlichter van de brandweer kregen deze studenten ademhalingsproblemen en meldden zij zich bij het opgeroepen ambulancepersoneel.

Uiteindelijk bleek dat van de drie studenten die aanklopten bij de ambulancebroeders, één last kreeg van hyperventilatie. De andere twee kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Brandweer ontdekte later pas dat het om deodorantgevecht ging

Volgens de brandweer was het niet meteen duidelijk dat het om overlast van deodorant ging. „Er was wat onrust ontstaan, want er was niet direct duidelijk wat de aanleiding was”, aldus een woordvoerder. De brandweerlieden controleerden of de lucht in schoolgebouw veilig was. Dat bleek zo te zijn, want er werden verder geen gevaarlijke stoffen ontdekt. Na drie kwartier konden alle studenten weer terug het schoolgebouw in.

Op social media reageren leerlingen en omwonenden op het nieuws. Hoewel sommigen de hilariteit wel inzien van deze geëscaleerde „pubergrap”, vragen anderen zich ook af wie er opdraait voor de kosten van de hulpdiensten.

Vier handen op één buik kijkers vallen van de ene in de andere verbazing: ‘Roken?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Limburgse mbo-school ontruimd door uit de hand gelopen deodorantgevecht
Sluiten