Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Relaties & seks 12 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Tinder is jarig: 5x tips voor een actieve date

Hiep, hiep hoera! Er is er een jarig: Tinder bestaat vandaag negen jaar. Al sinds 2012 is naar links of naar rechts swipen het enige dat de succesvolle dating-app van je vraagt. ‘Like’ of ‘nope’. Maar als je dan eindelijk met je Tinder-date gaat afspreken, wat ga je dan doen om een ongemakkelijke date te voorkomen? We geven je vijf tips voor een actieve date.

Met in totaal ruim 450 miljoen downloads is Tinder de populairste datingapp wereldwijd. Daar zitten volgens het bedrijf ook aardig wat matches tussen, namelijk ruim 60 miljoen. Nou, dan kan jij het ook.

5x tips voor een actieve date met je Tinder-match

1. Pretpark

Ga bijvoorbeeld met je date naar de Efteling, want hoe ideaal is het om samen door het Sprookjesbos te struinen, een keer in de Python of Joris en de Draak te gaan als je even niet meer weet waar je het over moet hebben, en om ‘s avonds de dag af te sluiten bij de Aquanara watershow? Met meer dan 200 fonteinen, 900 lichten, water en vuur, staat je een prachtige show te wachten (verzorgd door vier kikkers!).

2. Escaperoom

Geen betere manier om erachter te komen hoe geduldig je Tinder-date is dan door samen naar een escaperoom te gaan. Jullie worden in een ruimte gezet en krijgen een beperkte tijd om een mysterie op te lossen met puzzels en raadsels. Waan je in Amsterdam door het verlaten kantoor van architect HP Berlage uit 1934, of ga naar Veghel in 1937, waarbij je afdaalt naar één van de oude fabrieksruimtes en als een echte rechercheur te werk moet gaan.

https://www.instagram.com/p/BM3YeyFAXq0/

Actieve date

3. Disco skaten

Ga terug in de tijd en ga samen met je date disco skaten bij Skate Fever in Rotterdam. Je bent in beweging, er is swingende discomuziek en er zijn ‘spetterende’ lichteffecten: het voelt precies alsof je in een jaren 80 film bent beland. Tijd om heel de avond te dansen en te skaten!

4. Actief op het water

Van over de hele wereld reizen mensen af naar Giethoorn, ook wel het ‘Hollandse Venetië’. Het dorpje is omgeven en doorweven met water. Heb je zin in een date op het water, dan is dit overduidelijk de meest romantische plek. Huur een kano (een fluisterboot mag ook) en vaar samen door de kanaaltjes van Giethoorn, langs de mooie huizen met rieten danken en talloze bruggetjes.

5. Spelletjeshal

Test hoe goed je date tegen zijn of haar verlies kan in een spelletjeshal of, zoals de TonTon Club in Amsterdam het liever noemt, in een ‘speelparadijs’. Op de locatie in het Westerpark in Amsterdam vind je hun Japanse aracade (mét Japans-Amerikaanse keuken) en bij TonTon Club 3 in de Jan Evertsenstraat ben je vrij om te spelen in de „kermis van de toekomst”.

Weer geen succes op Tinder? 10 redenen waarom je flopt op datingapps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.