Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 12 sep 2021

Einde aan 1,5-meterregel, wel coronatoegangsbewijs in onder meer horeca

Het demissionair kabinet zet een volgende stap in het versoepelingsplan. De regel dat mensen onderling 1,5 meter afstand moeten bewaren, komt per zaterdag 25 september te vervallen. Wel wordt de rol voor de coronacheckapp groter.

Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van RTL Nieuws. Vanaf 25 september is voor iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs verplicht bij een bezoek aan bijvoorbeeld een café, een concertzaal of theater.

Coronatoegangsbewijs

Het demissionaire kabinet had eerder al aangekondigd dat het coronatoegangsbewijs, dat aantoont dat iemand gevaccineerd is of negatief getest op het coronavirus, mogelijk breder zou worden toegepast. In het Catshuis is daar vandaag verder over gesproken. Demissionair premier Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge lichten de besluiten dinsdagavond toe tijdens een coronapersconferentie.

Voor nachtclubs zullen zij volgens ingewijden nog geen goed nieuws hebben. Horecagelegenheden moeten tussen middernacht en 06.00 uur ‘s ochtends de deuren gesloten houden, en dat blijft zo.

Mondkapje in het openbaar vervoer

Verder blijft in het openbaar vervoer een mondkapje voorlopig nog verplicht. Ook blijft het advies om indien mogelijk thuis te werken, nog gelden. De basismaatregelen tegen het coronavirus (handen wassen, hoesten in de elleboog en thuisblijven bij klachten) blijven eveneens nog van kracht.

Mondkapjesplicht in ov ‘wordt lastig’ volgens NS, verzuim begint op te vallen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Einde aan 1,5-meterregel, wel coronatoegangsbewijs in onder meer horeca
Sluiten