Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 4 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Helft van de koppels ziet huidige bedpartner als ‘slechtste seks ooit’

Koppels zijn niet altijd even enthousiast over hun bedpartner. Integendeel. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de stellen hun huidige partner als de slechtste bedpartner zien die ze ooit hadden.

Hoewel je wellicht kunt denken dat een seksuele relatie groeit naarmate je elkaar beter leert kennen, geldt dit niet voor iedereen. Het Zweedse merk Lelo, voor seksspeeltjes, hield een onderzoek onder 2000 mensen met een seksueel actieve relatie. De helft van deze koppels is dus blijkbaar niet zo tevreden en noemt het de ‘slechtste seks die ze ooit hadden.’

Geen rozengeur en maneschijn

Wellicht beïnvloedt het romantische en rooskleurige beeld van eerdere bedpartners, one-night stands en een wild vrijgezellenleven, de kijk op hun huidige relatie. Echter blijkt uit het onderzoek dat één op de vijf ondervraagden zich volledig bewust is van het feit dat hun eerdere seksleven ook geen rozengeur en maneschijn was.

Eén op de vijf ondervraagden heeft meer dan tien ‘echt vreselijke’ seksuele ervaringen in hun leven meegemaakt. Het gemiddelde aantal daarvan staat op zeven. En ook de minder goede ervaringen blijven je bij. Uit het onderzoek blijkt dat 69 procent zowel goede als slechte seks onvergetelijk vindt.

Je nieuwe speeltje tot bijna in bed ‘turbo’ bezorgd binnen het uur

‘Lachen met je bedpartner om ongemakkelijke seks’

Communicatie, eerlijkheid en lachen om de foutjes in bed, lijken de sleutel tot betere seks. Sara Kranjcec Jukic van Lelo vertelt tegen Metro UK  dat je om sommige ongemakkelijke of pijnlijke bedsituaties moet kunnen lachen. „Hoe meer je ongemakkelijkheden op een niet-oordelende en humoristische manier bekijkt, hoe meer plezier iedereen heeft. Het leven is geen film. Seks tussen mensen is tot op zekere hoogte altijd ongemakkelijk en niemand kan daaraan ontsnappen. Je hoeft je daar niet voor te schamen”, vertelt Kranjcec Jukic.

„Goede seks vindt plaats wanneer beide partijen hun best doen om naar hun eigen lichaam te luisteren, aandacht te besteden aan hun partner en wanneer ze zichzelf niet meer zo serieus nemen” ,vervolgt de Lelo-manager.

Tips voor ‘slechte seks’

Ben jij nou een van die personen die de seks met je huidige partner als ‘slecht’ bestempelt? Dan heeft Metro UK nog een paar tips. Seksexpert Asa Baav praat je bij:

  • Neem geen genoegen met weinig plezier. Vertel wat goed voelt en praat over je verlangens en je afknappers.
  • Open communicatie en wederzijds respect zijn van belang. Luister dus ook naar de verzoekjes van je partner.
  • Ben je nerveus? Begin langzaam en ontspannen en ga geleidelijk in het moment op.
  • Focus op wat goed gaat en benoem dit. Je partner zal dit dan vaker doen.
  • Maak een ‘ja/nee/misschien’-lijstje over je fantasieën en grenzen. Schrijf alle seksuele handelingen op die je kunt bedenken en markeer dan samen met je partner ja, nee of misschien.
  • Neem seks niet al te serieus, mislukt iets, dan lach je erom en probeer je iets anders.

We doen ‘het’ minder in de derde golf: ‘Ons seksleven blijkt somber’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.