Pim Pauwels
Pim Pauwels Gezondheid 6 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

In je eentje de zon in? Zo smeer je zonder hulp van een ander zonnebrand op je rug

De zon laat zich volop zien en dat zal de komende dagen niet anders zijn. Met temperaturen dik in de 20 graden Celsius is het voor sommigen een uitgelezen mogelijkheid om aan hun kleurtje te werken. Jezelf goed insmeren is dan natuurlijk erg belangrijk, maar dat is soms makkelijker gezegd dat gedaan. Hoe smeer je bijvoorbeeld zonnebrand op je rug als er niemand is om je te helpen?

Iedereen zal de worsteling wel herkennen. De onderrug, schouders of nek insmeren, dat lukt nog wel. Maar dat ene vervelende plekje net tussen de schouderbladen? Er zijn maar weinig mensen die daar op eigen houtje met hun vingers bij kunnen.

Dan maar zonder in te smeren in de zon? Of ervoor kiezen om maar helemaal niet in de zon te liggen? Dat hoeft niet, want er zijn verschillende manieren om tóch je gehele rug in te smeren met zonnebrand.

Op deze manieren smeer je zelf zonnebrand op je rug

De eerste en misschien wel makkelijkste oplossing kost wel een paar tientjes. Zo zijn er allerlei crèmerollers op de markt. Je smeert het goedje op de roller en daarmee kun je zonnebrand gemakkelijk uitsmeren op moeilijk bereikbare plekken. Wil je daar geen geld aan uitgeven? Dan zijn er ook manieren die je minder geld kosten en waarbij je enkele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes nodig hebt.

Je kunt namelijk ook je eigen insmeerroller maken. Dat doe je door een washandje op een (nieuwe) toiletborstel, afwasborstel, spatel of ruggenkrabber vast te maken, bijvoorbeeld met plakband of elastiekjes. Doe dan de zonnebrand op het washandje en smeer het goedje geleidelijk over de moeilijk bereikbare plekken op je rug. Het handigst is om dat voor de spiegel te doen, want dan zie je of je wel echt overal zonnebrand smeert.

Vershoudfolie-methode voor een ingesmeerde rug

Wie zijn of haar toiletborstel of spatel niet wil opofferen voor een ingesmeerde rug, heeft geluk. Het internet zou het internet niet zijn als daarop geen oplossing is gevonden. Die oplossing staat ook wel bekend als de vershoudfolie-methode. Je raadt het al: naast zonnebrand heb je hier een flinke rol vershoudfolie voor nodig. Want naast het vers houden van eten, komt het ook van pas bij het mooi houden van je huid.

Scheur een flink stuk folie, van tot wel 1 meter, af van de rol en vul het midden met wat zonnebrand. Daarna smeer je het goedje over je rug door met de folie over je rug te bewegen, op een manier waarop je ook je rug afdroogt met een handdoek.

Overigens blijft de meest effectieve manier voor het aanbrengen van zonnebrand de meest klassieke: gewoon met je handen en, als dat kan, met de hulp van anderen.

Eerder zette Metro al alle feiten en fabels over zonnebrand op een rij. Handig!

Kinderboerderij in Beverwijk vraagt bezoekers zonnebrand te doneren zodat varkens niet verbranden

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.