Pim Pauwels
Pim Pauwels Opvallend 6 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Maat vol bij PowNews: boze redactie doet uit de doeken hoe politici ‘verstoppertje spelen’

De redactie van PowNews heeft in een boos bericht op de website flink uitgehaald naar politiek Den Haag. De maat is bij de nieuwssite vol, nadat een cameraploeg – opnieuw – een ‘bijzonder frustrerende dag’ beleefde bij de Tweede Kamer.

De redactie ziet naar eigen zeggen dat politici alles in het werk zetten om de roze plopkap en de kritische vragen van PowNews-verslaggevers te ontwijken. In het online artikel doet de gefrustreerde webredactie uit de doeken hoe Haagse politici ‘verstoppertje spelen’ en waarom vaak dezelfde politieke gezichten in de video’s van PowNews verschijnen op het YouTube-kanaal van omroep PowNed.

‘Politici zijn doodsbang voor ons’, zegt PowNews-redactie

„Politici wringen zich in de meest bizarre bochten om maar niet twee minuten ergens over te praten”, spuwt de redactie haar gal over de gang van zaken. „‘PowNews, waarom niet eens andere gezichten’, lezen wij dan in de comments. Nou, omdat die om onbegrijpelijke redenen doodsbang zijn”, valt de boosheid in het bericht terug te lezen.

„Want je zal toch eens een vraag moeten beantwoorden die je niet tot in den treure hebt voorbereid met je voorlichters voor de gemiddelde in slaap gesukkelde journalist”, sneert de redactie in het artikel.

‘Ze zijn bijzonder professioneel in het spelen van verstoppertje’

Elke dinsdag reist er een ploeg van PowNews af naar Den Haag om landelijke politici op de voor hen kenmerkende wijze aan de tand te voelen. Maar vaak keren de cameramensen en de verslaggever vol teleurstelling en frustraties terug naar de redactie. Terwijl elke week alle politieke partijen worden gebeld voor een reactie, zijn „politici en hun voorlichters bijzonder professioneel in het spelen van verstoppertje.”

„Altijd zijn ze te druk, altijd in vergadering, schoolziek, afwezig, onvoldoende ingelezen, werkbezoek, etc. De populairste? ‘Niet mijn portefeuille.’ De mensen wiens portefeuille het wel is, hebben vervolgens geen tijd.”

Flinke omweg nemen om PowNews-ploeg te ontwijken

De PowNews-redactie erkent dat in werkelijkheid politici erg druk zijn. „Zeker die van de kleinere fracties. Dat maakt het des te opmerkelijker dat bijvoorbeeld Wybren van Haga, Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt vaak wél tijd hebben. Want het is een kwestie van tijd máken, natuurlijk. De waarheid is dat politici massaal de roze plopkap ontlopen en zich in de meest bizarre bochten wringen om maar niet twee minuten ergens over te praten.”

Zo draaien sommige politici regelmatig om als ze de PowNed-ploeg zien, noemt de redactie een voorbeeld van het ‘verstoppertje spelen’. „Ze zijn bereid hun oh zo drukke tijd te gebruiken om zich te verstoppen of een flinke omweg te nemen naar hun kantoor. Het resultaat? Vaak dezelfde gezichten in items.”

‘Belastingontwijker’ Max Verstappen krijgt ervan langs in Jinek: ‘Kijkt neer op gewone mensen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.