Rosan de Vos
Rosan de Vos Gezondheid 21 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit vinden vrouwen het minst mooi aan zichzelf

Laten we voorop stellen dat alle vrouwen er fantastisch uitzien: of je nou net wakker wordt, een maatje meer hebt of af en toe met een flinke pukkel op je neus rondloopt. Het maakt allemaal niet uit, iedereen is prachtig. Maar toch zijn er nog net te veel vrouwen die niet helemaal tevreden over zichzelf zijn. Wat zien deze vrouwen graag anders?

Wat vinden vrouwen het minst mooi aan zichzelf?
Giphy

Wat willen we anders?

Volgens onderzoek zouden vrouwen vooral hun gezicht willen veranderen om zich zelfverzekerder te voelen. Align Technology vroeg 700 Nederlandse vrouwen naar de tevredenheid over hun gezicht zijn en wat ze dan anders zouden willen zien. Wat blijkt? Vrouwen zijn het minst tevreden over hun oneffenheden (33,5 procent), daarnaast zijn vrouwen vooral ontevreden over hun gebit (27,5 procent) en over de grijze haren die vroeg opkomen (16,6 procent).

En pukkels of geen pukkels: vrouwen zien uiteindelijk een mooi gebit als het belangrijkste kenmerk van een gezond uiterlijk. Hier stemde namelijk 49.9% van de vrouwen mee in.

Iedereen is prachtig

Slechts één op de drie vrouwen (28,3 procent) geeft aan niets aan zichzelf te willen veranderen. Veel te weinig eigenlijk, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.