Esther van Dijk
Esther van Dijk Lifestyle 21 okt 2021

‘s Werelds hoogste reuzenrad wordt vandaag geopend in Dubai

Het hoogste reuzenrad ter wereld wordt vandaag, 21 oktober 2021, officieel geopend. Het reuzenrad, de ‘Ain Dubai’, is maar liefst 250 meter hoog. Dat is ruim tachtig meter hoger dan de, nu nummer twee, ‘High Roller’ in Las Vegas.

De naam van het reuzenrad is ‘Ain Dubai’ – wat ‘Dubai Eye’ betekent in het Arabisch. Het reuzenrad is het middelpunt van Bluewaters Island, een kunstmatig eiland in de buurt van Dubai Marina dat in 2018 werd geopend.

‘Twee keer zo groot als de Londen Eye’

„De recordbrekende Ain Dubai overschaduwt de 165-meter hoge Singapore ‘Flyer’ en is bijna twee keer zo groot als de London Eye”, zegt Ronald Drake, de algemeen directeur van de attractie. Het reuzenrad heeft achtenveertig gesloten cabines, waarvan sommige plaats bieden aan maximaal veertig personen. In totaal kunnen er 1750 mensen tegelijkertijd in de attractie. Een ritje duurt achtendertig minuten en geeft uitzicht op de kust en skyline van Dubai.

De opening van ‘Ain Dubai’ is een voortzetting van de inspanningen van Dubai om zich te positioneren als een wereldwijde toeristische attractie. „De door Covid-19 veroorzaakte schommelingen in de olieprijzen hebben duidelijk gemaakt dat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zich moet diversifiëren, weg van olie, en andere sectoren moet versterken”, aldus Usman Khalid, assistent-professor economie aan de Universiteit van de VAE.

De stad is goed op weg als bijzondere wereldwijde toeristische attractie. Dubai is namelijk de thuisbasis van ‘s werelds hoogste gebouw, de Burj Khalifa, ‘s werelds diepste duikbad, Deep Dive Dubai, en ‘s wereld grootste fontein, Palm Fountain.

Dubai als gastheer van wereldtentoonstelling

De stad Dubai is de gastheer van Expo 2020 (verzet naar 2021). Deze wereldtentoonstelling wordt gehouden van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Meer dan 190 landen, waaronder Nederland, laten zien wat zij te bieden hebben op het gebied van innovatie en duurzaamheid. En welke oplossingen zij hebben die kunnen bijdragen aan het oplossen van mondiale problemen.

Nederland gaat naar de tentoonstelling met expertise over watertekorten, de overgang naar duurzame energie, afhankelijkheid van voedselimport duurzame bouw en stedelijke inrichting. Bekijk de Nederlandse voorstelling hier.

Gwyneth Paltrow aangeklaagd vanwege ‘levensgevaarlijke exploderende vaginakaars’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘s Werelds hoogste reuzenrad wordt vandaag geopend in Dubai
Sluiten