Esther van Dijk
Esther van Dijk Opvallend 19 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Gwyneth Paltrow aangeklaagd vanwege ‘levensgevaarlijke exploderende vaginakaars’

Nu écht slecht nieuws voor de Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow (49). De actrice, eigenaresse van het razend populaire lifestyle merk Goop, wordt aangeklaagd door een man uit Texas. De man klaagt Gwyneth aan nadat zijn naar ‘vagina-ruikende’ kaars explodeerde en in vlammen opging. De man wil nu een schadevergoeding van ruim vier miljoen euro hebben, omdat de kaars voor schade aan zijn meubelen en slaapkamer heeft gezorgd. Dat meldt TMZ. 

De kaars zou ruiken naar geraniums, citrus bergamot en ceder. Volgens Gwyneth is de kaars als grap op de markt gebracht met de naam: ‘This Candle Smells Like My Vagina’. De bijzondere kaars werd echter wereldnieuws en verkocht binnen een uur uit, en is tot op de dag van vandaag nog steeds uitverkocht.

‘Hevige vlammen en rook’

Colby Watson beweert dat hij de kaars met de naam ‘This Smells Like My Vagina’, drie uur lang had gebrand voordat deze ‘explodeerde’ en voor hevige vlammen en rook in zijn slaapkamer zorgde. De man zelf bleef ongedeerd. Op de bijsluiter staat dat de kaars niet langer dan twee uur achter elkaar mag branden, hiervan was Watson zich bewust, maar tegelijkertijd claimt hij dat deze waarschuwing onvoldoende is. Volgens hem zijn de kaarsen ‘levensgevaarlijk en had het slecht met hem kunnen aflopen’.

gwyneth paltrow kaars
De kaars kost 75 dollar.  Foto: Goop

Advocaten Gwyneth: ‘Deze meneer wil alleen maar geld zien’

De man uit Texas wil nu een schadevergoeding van ruim vier miljoen hebben. De advocaten van Gwyneth lijken zich vooralsnog weinig zorgen te maken. „Dit is een belachelijke claim, deze meneer wil alleen maar geld zien. Wij staan vierkant achter de producten die Goop uitbrengt, die vooraf uitvoerig worden getest. Er wordt niets verkocht dat niet veilig is.”

Eerder dit jaar brandde ook bijna een Britse huiskamer af door de ‘vagina-kaars’ van Gwyneth. Deze mensen konden er achteraf wel om lachen. Lees het artikel hier.

Steenkolenengels Sophie Hilbrand leidt tot ‘tenenkrommend’ interview met Måneskin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gwyneth Paltrow aangeklaagd vanwege ‘levensgevaarlijke exploderende vaginakaars’
Sluiten