Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Lifestyle 23 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de tien beste nummers om in slaap te komen

Meer dan de helft van de Nederlanders zegt last te hebben van slaapproblemen. 18 procent van onze bevolking heeft last van slapeloosheid. Maar daar lijkt nu wat op gevonden te zijn.

Het is namelijk goed om rustgevende muziek te luisteren als je in bed ligt. Althans, als we 40 vrouwen mogen geloven die werden onderzocht tijdens de zoektocht naar dé slaapmuziek. Van Mozart tot Coldplay, alles werd onderzocht.

Slaaptherapie

Dat onderzoek werd gedaan door het Mindlab Institute. Ze kwamen tot de conclusie dat er één nummer met kop en schouders bovenuit stak: het acht minuten durende nummer Weightless van Marconi Union.

Het nummer werd dan ook samen met geluidstherapeuten gemaakt. Weightless werd zo geschreven dat je stress minder wordt, je bloeddruk omlaag gaat en je hartslag rustiger wordt. Het British Academy of Sound Therapy heeft het nummer omgedoopt tot ‘meest relaxte nummer ooit’ en Time Magazine noemt het ‘één van de beste uitvindingen ooit. Dat vindt ook de slechte slaper, het nummer is al 6 miljoen keer beluisterd.

Mocht je liever in slaap vallen met popmuziek, dan is de top tien misschien meer wat voor je. Op basis van gegevens van Spotify, werd er een lijst samengesteld. De Huffington Post waarschuwt wel dat je op een paar andere dingen moet letten. Zo is het belangrijk dat je je notificaties uitzet en het scherm naar beneden legt om te voorkomen dat je telkens naar het blauwe licht kijkt.

De top 10

Thinking Out Loud – Ed Sheeran
All of Me – John Legend
Earned It (from Fifty Shades of Grey) -The Weeknd
Let Her Go – Passenger
Skinny Love – Birdy
Say Something – A Great Big World, Christina Aguilera
FourFiveSeconds – Rihanna, Paul McCartney, Kanye West
Fix You – Coldplay
Photograph – Ed Sheeran
Latch (Acoustic) – Sam Smith

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.