Wasmachine, foutcode UE

Berry Black 16 apr 2024

‘UE’ knipperde er op het display van de wasmachine toen ik nietsvermoedend van het thuiskantoor op zolder naar beneden kwam om de was op te hangen. Ik had hem zo ingesteld dat ie precies na werktijd klaar zou zijn. Mijn vriendin zou in het weekend dan geen omkijken meer hebben naar de was. Kom maar op met die nominatie voor Partner van het Jaar

Ik trof mijn vriendin echter op haar knieën voor de wasmachine aan, terwijl ze eigenlijk eten aan het koken was. Dat knisperde nu gevaarlijk op het fornuis. „Wat heb je met de wasmachine gedaan, hij blijft vol water staan!”, mopperde ze. Ja hoor, kreeg ik weer de schuld, ondanks mijn goede intenties. Terwijl ze de zeiknatte was uit de machine haalde keek ik naar het filter die ze er eerst uit had gehaald en op het aanrecht had gelegd. Die zat vol haarspeldjes en haarelastiekjes. Oftewel vol bewijsmateriaal dat dit toch echt niet mijn schuld was. Wel moffelde ik snel de snoep- en chocoladepapiertjes uit het filter weg.

Mijn vriendin kon de natte was nergens kwijt, waardoor er in de hele bijkeuken inmiddels grote plassen water lagen. Er was ook water onder de wasmachine gelopen. „Pak snel iets waar de was in kan!”, riep ze in paniek. Terwijl ik nog nadacht over wat er groot genoeg zou zijn (de wasmand is alles behalve waterdicht) brieste ze: „Niet denken, HANDELEN!” Klinkt als een slechte reclameslogan, maar dat besloot ik voor me te houden. Ik volgde haar verzoek op en ging weer naar boven om via mijn brokeraccount wat digitale valuta te verhandelen.

Toegegeven

Dat was echter niet wat ze bedoelde, aangezien ze toen ik weer beneden kwam woest zelfstandig de wasmachine van zijn plek had gesjord om het water eronder op te kunnen dweilen. De natte was zat in plastic shoppers (toegegeven: dat had ik zelf kunnen bedenken, de nominatie voor Partner van het Jaar was terecht ingetrokken).

Ze had inmiddels het overtollige water uit de wasmachine geschept en de directe omgeving droog gemopt. Samen schoven we de wasmachine weer terug op zijn plek. „Ik zet een snelwas aan, dan zien we of ie het water nu wel wegpompt” zei ik, in een wanhopige poging de nominatie voor Partner van het Jaar toch veilig te stellen. „Prima!”, snauwde mijn vriendin.

In de volgende column lees je waarom het van zijn plek sjorren van een volle wasmachine een slecht idee is, zeker voor iets relatief triviaals als wat water er onder…

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties