Toezicht

Frits Enk 12 apr 2024

Een handige greep van Bakker Bart op de Turfmarkt in Den Haag: voor het terras de verkeerspaaltjes met kettingen. De tafels en stoelen blijven beter bij elkaar staan. En niemand hoeft zich meer aangesproken voelen, zijn fiets toch elders te zetten.

Rust voor mij en geen geërgerd gezicht, als ik mijn ontbijt op het terras eet.

Wat is daar nou aan de hand, de Turfmarkt afgezet? Daar wil ik het mijne van weten. Michael van Bakker Bart zegt: „Er schijnt iets mis te zijn met de tram in de tunnel.”

Ach, eergisteren ramde een lijn 9 wat materiaal van de herstelwerkzaamheden. Geen ernstige schade, niet aan de tram.

Schapen

Ik neem mijn ontbijt en beloon mijn ogen. Als makke schapen lopen ze langs de markatielijn. Dan ineens lopen de mensen ónder de markering door. Vreemd, hoe kan dat? De schapen zien geen herder en nemen het recht in eigen hand. Dan is het uniform of de werkkleding teruggekeerd. En braaf weer allemaal volgens de lijntjes.

Als de HTM dat ziet, waar blijven de conducteurs op de tram dan? Net als in Amsterdam en Rotterdam, onze twee grotere steden. Op elke tram. Hè, HTM? Net als in de bus waar de chauffeur zelfs achter zijn plastic plaat toch weer orde heeft in zijn terrein. En is er weer wat controle. Enigszins, want sommigen kunnen niets ‘zonder herder’. Die kunnen helaas die vrijheid niet aan.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties