Mallemolen

Han Maas 12 feb 2024

Ze hebben er weer een te pakken. Heerlijk! Kapotmaken, komt nooit meer aan de bak.

Paul de Leeuw wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Iets met een regisseur. Hè? Dus ik bel gelijk Youp, hoe hij hem ooit een pisnicht heeft kunnen noemen. Maar Youp – tjonge, die is niet op zijn mondje gevallen – zegt dat ik niet zo snel moet oordelen. Doet hij ook nooit.

Paul heeft naar de regisseur geschreeuwd. Oh… Nou ja, hij had toch een programma De Schreeuw van De Leeuw?

Maar het incident gebeurde daarna, tijdens opnames in een kinderziekenhuis. Dat vooral moest een farizeeër kwijt en stapte met het verhaal naar het AD. De krant van kijkcijferhamster én de naar alle talkshows rijdende rechter Angela de Jong. De regisseur is inmiddels vertrokken. Jammer dat dit nét niet meer in het pas uitgebrachte rapport van de commissie-Van Rijn kon worden opgenomen. Jammer ook dat het niet over een liefdesrelatie met Paul gaat. Dan zou de regisseur daar een boek over kunnen schrijven, zoals de vrouw met wie Tom Egbers, alweer járen geleden, een relatie had. Bovendien krijgen sommige gelovigen dan toch gelijk dat homofilie te genezen is, als het maar op regiebasis gebeurt.

Ik heb aangeboden een nieuw rapport te schrijven, onder een andere riviernaam, bijvoorbeeld commissie-Maas. Er komen heus nog wel meer grensoverschrijdende gevallen van BN’ers aan het licht. Ik verzamel uitsluitend anonieme aanklachten, want wat moet je met slechts één A4’tje?

Trouwens, ik herinner me nog een voorval van jaren geleden, toen Paul de Leeuw een jongetje te kakken zette, dat niet kon zingen, hem helemaal afbrandde en door elkaar schudde. Het was gescript, dat weet ik ook wel, maar wat is tegenwoordig niet gescript?

Als bonus een onderzoek naar Kamerlid van D66 Tjeerd de Groot, die Caroline van de Plas zo onheus bejegende dat ze uit een debat wegliep. Of ze nu onderdak heeft gevonden bij Pieter Omtzigt? Zou mooi zijn, want in tijden van ellende vindt men elkaar als je naar elkaar omziet.

Het is carnaval. Ik zak af naar het zuiden. Lekker anoniem in carnavalskleding eerst naar de Efteling. Een mallemolen met carrouselpaarden, draait de hele tijd met misselijke kinderen dezelfde kant op. Die kinderen zal ik eens ernstig toespreken. Zo ga je niet met dieren om.

Dan vergeet ik nog de wipkippen. Femke Halsema heeft vast wel een nieuwe locatie voor ze nu ze uit de Rosse Buurt moeten verdwijnen: Amsterdam-Buitenveldert.

Ik steek een zwart-wit gestreepte oversteekplaats over – hoe noemde je die voorheen ook alweer? Het begon met een dierennaam. En om iets te onthouden, had je een bruggetje, eveneens beginnend met een dierennaam…

Op naar het voorjaar, ik ga naar het laatste programma van Youp van ’t Hek in Carré, waar paarden in een circus niet thuishoren. Hij treedt nooit op, maar ‘speelt’ naar eigen zeggen. Laat hij voor de laatste keer, ongegeneerd en ongenuanceerd, álles zeggen over de mallemolen van het leven. Niet gespeeld, maar vanuit een duurzaam gezond hart.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties