Tijdloos

Robert Beernink 21 sep 2023

Daar waar het daadwerkelijk is gebeurd, beleef je de geschiedenis van dichtbij.

Speurend naar een geschikte locatie voor websitefoto’s, struin ik door de tuin van het Rijksmuseum Twenthe. Daar staat het ‘los hoes’, een boerderij waarin mensen en dieren de ruimte deelden. In 1936/1937 hebben werkloze arbeiders het gebouw op zijn oorspronkelijke locatie, erve Groot Bavel in De Lutte, steen voor steen afgebroken en hier weer opgebouwd.

Ik ga naar binnen, neem licht en lucht in me op, stel me voor hoe mijn oudtante hier al die jaren geleden heeft gewoond en gewerkt.

Familiehistorie dichtbij? Ik sta er middenin!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.