De magie van een camping

Arnold Bergmans 7 jul 2023

Lieve lezers, laat me jullie meenemen naar een camping waar de eenvoud van het leven wordt omarmd en gewone momenten worden getransformeerd tot onvergetelijke herinneringen.

Deze column is een eerbetoon aan een ouder echtpaar dat heeft ontdekt hoe ze van een bescheiden vakantie kunnen genieten.

In het hart van de camping, onder een weelderige groene luifel, bevindt zich een caravan, omringd door andere caravans en campers. Dit is de thuisbasis van Gerard en Anna, een koppel dat al vele jaren samen door het leven wandelt en over een paar jaar hopen gezond met pensioen te gaan.Hun grijze haren getuigen van wijsheid en ervaring, maar hun ogen stralen nog altijd met een jeugdige sprankeling.

Gerard en Anna hebben hun routine achtergelaten om samen van een welverdiende vakantie te genieten. Voor hen betekent vakantie de tijd nemen om te ademen, om elkaar diep in de ogen te kijken en om te luisteren naar de melodie van elkaars hartslag. Het zijn de ogenschijnlijk kleine dingen die hen vreugde en ook dichter bij elkaar brengen.

Eenvoud van het moment

Elke ochtend ontwaken ze met de zonnestralen die door het raam van hun caravan naar binnen gluren. Ze koesteren zich in het zachte ochtendlicht terwijl ze samen ontbijten, genietend van hun voor gebakken broodjes uit het oventje en dampende koffie.

Overdag verkennen Gerard en Anna de omgeving. Ze maken lange wandelingen langs de rustige paden, hand in hand. Ze genieten van het ruisen van de wind door de vorig jaar aangelegde polder van Zoetermeer en de geur van vers gemaaid gras wat door de oude baas wordt bij gehouden. Het zijn momenten van stilte en verbondenheid, waarin ze elkaar zonder woorden begrijpen.

Terug op de camping begeven zij zich onder de andere kampeerders. Hoewel het gezelschap tijdelijk is, ontstaat er een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid.

Het verblijf van Gerard en Anna leert ons een waardevolle les: het geluk bevindt zich in de eenvoud van het moment.

Dus, laten we het voorbeeld van Gerard en Anna volgen. Laten we genieten van de gewone dingen, zoals het geurige kopje koffie in de ochtend. Laten we de betovering van simpel geluk omarmen en ons hart veroveren.

Met warmte en eenvoudige vreugde, Arnold.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.