Verhalen

Anouscka Brabers 26 mei 2023

Beste lezer, bijna iedereen herkent het wel, verhalen die in familie of vriendenkring rondgaan over doldwaze belevenissen en hilariteit uit het dagelijkse leven.

Deze verhalen worden keer op keer opgehaald en verteld wanneer familie of vrienden gezellig bij elkaar zitten. Herinneringen ophalen, hoe leuk!

Bij gebrek aan nieuwe komische belevenissen die door de leden van het gezelschap aan de galerij kunnen worden toegevoegd, beroept men zich toch steeds weer op een gebeurtenis uit de oude doos en deze wordt steeds smakelijker verteld. Wie het best kan overdrijven en vertelt, is dan sowieso aan de beurt. Wij zijn zeker niet terughoudend in het te kijk zetten van onze lieve familie of vrienden en ook uit deze bron putten wij regelmatig ter vermaak. Het doel is lachen en in dit geval heiligt het doel de middelen.

Vijf kilo bananen

Maar meestal zijn de grappige momenten onverwacht op iemands pad gekomen en vaak gaat de lach over het leed of lot van degene die de hoofdrol speelde in de onverwachte situatie.

Ook bij ons in familie en vriendenkring zijn er veel kostelijke belevenissen geweest zoals rare ongelukjes, uitschuivers en onverwachte avonturen waarover dan ook telkens weer verteld wordt en waarbij de tranen van het lachen over onze wangen rollen.

Zoals de keer dat er een winkelwagen klem zat in het portier een autodeur .

De persoon die dit overkwam, nam ooit plaats in een verkeerde auto en keek vreemd op toen zij ontdekte dat er een kinderstoeltje op de achterbank gemonteerd was.

Toen ik 8 jaar was haalde ik in de supermarkt in opdracht van mijn moeder vijf kilo bananen in plaats van vijf stuks.

Een helaas overleden familielid (oom) die met de auto eieren haalde bij de boer en door nogal bruusk te remmen was getransformeerd in een levende omelet.

Tweedehands bus

Deze oom had altijd gekkigheid, hij heeft ooit in het dorp waar hij woonde vele straten omgereden in zijn auto met een wijkagent op zijn hielen. De agent was op de fiets achter hem aangegaan omdat hij dacht dat mijn oom zijn rijbewijs was ingevorderd. Oom had het rijbewijs al een paar weken terug, maar leedvermaak is ook vermaak.

Die keer dat wij een tweedehands bus gingen kopen bij een particulier voor 9, wat ter plekke dus 9000 euro betekende in plaats van 900 euro. Hij was al gepoetst en leeggehaald voor de verkoop.

Ook de keren dat de kinderen komische uitspraken deden toen ze klein waren, komen steeds terug.

Zoonlief besloot op zijn 6de dat hij later wel graag kinderen wilde, maar niet dat ‘vieze’ ervoor wilde doen.

Mijn man die met mij op vakantie was en bij gebrek aan fatsoenlijke literatuur maar aan een Dokter Omnibus was begonnen en na een tijdje aan mij vroeg waarom die ‘Omnibus’ nergens in voor kwam…

Ik zou er een notitieboekje vol mee kunnen schrijven, een leuk tijdverdrijf, en het lijkt mij ook erg leuk voor de kinderen om dit later nog eens terug te lezen. Ik laat dan minstens de tweede helft van het boekje open voor aanvullingen van het nageslacht.

Misschien een idee voor de naderende zomervakantie!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verhalen
Sluiten