On y va!

Rosan 25 mei 2023

On y va! Op naar de Ardennen! Een paar weken geleden voelde ik me heel wat toen ik alleen onderweg was voor een driedaagse kayaktrip met een groep dames uit alle windstreken. Een gevoel van vrijheid en blijheid overviel mij; kamperen, natuur en actie!

Na bijna vijf uur file rijden, was de ‘on y va’ verandert in een ‘laisse moi’.

Met mijn eerste glas wijn plofte ik neer op een campingstoel op het mooiste plekje van de camping. Twee andere vriendinnen die net aangekomen waren, deden hetzelfde. Met de wetenschap dat even daarna het tenten-opzet-festijn zou gaan beginnen, maar nu nog even niet.

De trip was georganiseerd door een vriendin die 40 werd. Geen suf etentje of een verjaardag in een kringetje, maar een mini-vakantie voor wie daar zin in had. Na het opzetten van de tenten werd de champagnefles, gekoeld in de beek, ontpopt; Santé! Op de volgende veertig jaar!

Natte slaapzak

Ik had een eenpersoons tentje mee en verheugde me op het kamperen; drie nachtjes lekker warm in mijn slaapzak onder de sterren. Dat werden twee nachten creperen van de kou in een natte slaapzak met gevoelloze tenen. Deze dame kreeg een beproeving, maar bleek veranderd in een luxe paardje; een teleurstellende ontdekking. Glamping werd het de derde nacht voor mij, toen ik in het gehuurde blokhutje samen met drie anderen mijn kleding zelfs uit moest doen vanwege de warmte.

Het kayakken was niet voor mietjes. De desbetreffende jarige vriendin had haar clubje vriendinnen volgens dat criterium uitgekozen. Mondje dicht en blijven lachen dus. Ook als je na vijf minuten al de helft van de rivier je kayak in schept en voor de komende vijf uur moet dealen met een nat kruis.

Eenmaal terug op de camping werd er heerlijk gekookt door twee Italianen in het gezelschap, die van mening waren dat wij dat ook echt aan hen moesten overlaten. Er werd elke avond een fikkie gestookt en onder het genot van een drankje veel uitgewisseld over het leven, de overeenkomsten en verschillen van negen krachtige vrouwen uit België, Italië, Nederland, Finland en Egypte. Het werd een echte trip ‘around the world’ op deze manier.  Moe maar voldaan reed ik na drie dagen weer terug naar huis, met een bijzondere ervaring in mijn rugzak.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
On y va!
Sluiten