Whisky past prima bij een dieet

Eduard Poot 30 mrt 2023

Mogelijk heeft u de volgende mop al wel eens gehoord: Ik ben op een whiskydieet, ik ben nu veertien dagen kwijt. Maar zoals in de meeste grappen zit hier een stukje waarheid in. Want hoewel stoppen met alcohol vaak als eerste wordt aangeraden bij mensen die willen afvallen, zijn er toch uitzonderingen.

Bovendien is blijkt helemaal stoppen met alcohol, vooral op langere termijn, voor veel mensen een lastige opgave. Er zijn natuurlijk nog meer verschillende soorten dranken dan dat er soorten fruit en groentes zijn. Zo weten we ook dat een banaan hele andere stoffen bevat dan een appel.

Zo is de ene drank gezonder en calorie-armer dan de andere. Whisky bevat namelijk ten eerste al veel minder calorieën dan bier, wijn, mixdrankjes of een likeurtje zoals Jägermeister. Dit scheelt vaak al de helft aan calorieën. Dus een fles whisky in plaats van een krat bier helpt al de calorie-inname te verkleinen. Daarnaast heeft whisky geen toegevoegde suikers, dus komen de calorieën puur uit alcohol.

Opgeblazen organen

Het fenomeen bierbuikje, heeft terecht een verwijzing naar bier. Als je de calorieën in speciaal bier telt, snap je al snel waarom je er zo makkelijk van aankomt. Maar ook gewoon bier bevat veel calorieën. Bier, en vooral het koolzuur erin, zorgt voor opgeblazen organen waardoor je al snel dikker lijkt. Bovendien bevat het een vrouwelijk hormoon, oestrogeen. Door dat dit de tegenhanger is van testosteron, wat zowel spierbouw en kracht bevordert en die spiermassa en beweging juist goed zijn bij afvallen. Nog een goede reden om juist bier over te slaan. Whisky werkt in kleine hoeveelheden zelf energie op, waar sommige mannen juist agressief van kunnen worden. Tegelijkertijd wordt behoefte aan suikers vaak verminderd door het vloeibare goud. In tegenstelling tot bier zal je met whisky minder snel behoefte aan een vette hap hebben.

Om het nog gezonder te laten klinken, zitten er is whisky ook nog antioxidanten, die juist weer schadelijke stoffen afdrijven. Nu staat rode wijn ook bekend om antioxidanten, hetzij iets minder dan whisky. Daaruit maken mensen graag op dat een fles nog gezonder is dan een glas rode wijn. Helaas gaat die fabel natuurlijk niet op, ook niet voor whisky. Een mens hoeft het zichzelf niet altijd moeilijk te maken met onmogelijke diëten. Om bij een dieet echter om te schakelen naar whisky, in niet te grote hoeveelheden, zal echter snel effect te verwachten zijn, gezien bovenstaande feiten. Natuurlijk is het wel aan te raden om in beperkte mate te blijven drinken, om het whiskydieet te laten slagen.

Ik ben zelf eind vorig jaar in twee maanden vijf kilo afgevallen door in plaats van bier en speciaal bier, whisky te drinken. Dus proost, op het afvallen

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Whisky past prima bij een dieet
Sluiten