Villa Matthijs

Jan-Kees Verschuure 25 nov 2022

Augustus 2023. SBS6 presenteert Matthijs van Nieuwkerk als nieuwe ster. Na een serie interviews waarin Matthijs zichzelf als ingekeerde kloosterling heeft gepresenteerd, is het tijd voor een nieuwe carrièrestart.

Op de zender van John de Mol gaat hij een spin-off van Villa Felderhof presenteren.

In een buitenhuisje bij Zutphen interviewt Matthijs Rob Kemps, Eus, Adriaan van Dis, Beau, Claudia de Breij en Sywert. Het laatste gesprek wordt bewaard tot het eind, want het is het eerste met Sywert sinds diens geruchtmakende mondkapjeszaak.

Biechtvader

Is Matthijs wel de aangewezen persoon om als biechtvader te fungeren? Wel voor De Mol en zijn gasten. Keert de kijker zich af van een dergelijk programma? Nee, want het verwachtingspatroon wordt vooraf hoog opgevoerd. De media houden van ophef en het publiek van aapjes kijken.

Levert het iets op? Nee, want de meeste zaken leveren niets op. Wat rondwaaiend stof, zo is het leven. Geld levert het op, reclame-inkomsten. Geld, het enige dat kleurloos telt.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.