Tinten

Robert Beernink 26 nov 2022

We doen een rondje eigen streek. Via Lutterzand, Singraven, Springendal, langs de Vasser grafheuvels en Kroezeboom op de Fleringer Es naar Twickel, dan huiswaarts.

De herfstkleuren van bossen en houtwallen verschieten naar flets. Nog even en ze zijn verdwenen. Parkeerplaatsen en wandelpaden puilen uit. Iedereen wil nog wat licht en warmte innemen voor de winter.

Een groot deel van de tocht hebben we de laaghangende zon mee. De eeuwenoude magie van dit glooiende land ontvouwt zich lieflijk voor onze ogen. De boodschap is echter genadeloos: wie met de lichtstralen meekijkt is veilig, wie de schijn tegen heeft loopt gevaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.