I LOVE Hello Fresh

Marlies Hofland 8 jul 2022

Voor mensen die niet een totale kneus zijn in de keuken maar wel altijd wanhopig inspiratieloos uren door de supermarkt dolen, is Hello Fresh een uitvinding. Ik word niet betaald voor deze opmerking, hij komt recht uit het hart.

Wij krijgen al zo’n kleine negen jaar wekelijks een Hello Fresh-box, waarvan wij eerst dachten dat-ie vol zat met biologisch eten, maar dat is dus niet zo. Wel vers. In dat kader liegen ze niet bij Hello Fresh. Maar een klein deukje in de verstandhouding gaf het wel. Toch besloten we onze relatie na deze initiële teleurstelling voort te zetten. Iedereen verdient een tweede kans, nietwaar? En tot onze grote vreugde ontvingen we een multomapje waarin we de lekkerste recepten konden bewaren. Dit mapje zit al ettelijke jaren zo vol dat ik de pagina’s bijna niet kan omslaan. Succes alom dus.

Bang bang bloemkool

Maar af en toe heb je een recept waarvan je denkt: waarom? Waarom, lieve Hello Fresh, zo ingewikkeld? En waarom zo. veel. afwas?! Zo maak ik vandaag ‘Crispy bang bang bloemkool met knoflookrijst’ (ja serieus, weer zo’n naam waarvan je denkt: wie verzint die?). Ik heb een kom nodig voor de saus. Oké, kom: check. Maar dan moet ik de helft van dat kleine beetje saus overgieten in een kleinere kom. Tweede kom, check. Dan moet ik de bloemkool door die eerste kom halen, zodat élk stukje bloemkool volledig met saus is omringd. Dat gaat niet zo makkelijk als je in totaal maar 20 milliliter saus in je kom over hebt. Maar kniesoor en door, de saus over de bloemkool. Dan een derde kom (telt u mee?), om het paneermeel in te doen. Daar moet ook de bloemkool doorheen gehaald worden zodat er niet alleen saus maar ook paneermeel aan elk grammetje bloemkool zit. Gaat al moeilijker maar kom, op een bakplaat die rommel en in de oven.

Blik op de afwas

Dan wortel, spinazie, komkommer snijden en sjalotje snipperen (uiensnijder, jawel). Dan knoflook in een pan (knoflookpers: check), rijst erbij. Water erbij (precies 500 ml dus maatbeker, check). De rijst hoort droog te koken, maar bij mij doet ie dat niet. Dus ik moet afgieten. Zeef, check. Dan een pan om alles in te bakken (pan en deksel, u telt nog steeds?). Dan bloemkool uit de oven (bakplaat bij de afwas, hoezee), rijst op de borden, groentjes erop, bloemkool erop, en gesneden komkommertjes eromheen draperen als een geoefend sterrenchef. Heel lekker, dat dan weer wel, maar één blik op de afwas en alles in mij moet zich beheersen om niet ten hemel te schreien: ik HAAT Hello Fresh!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.