Hoe Instagram ons in groene monsters verandert

Janelle Wiese 17 jun 2022

Vrolijk en bijna automatisch tikken mijn vingertjes op het Instagram-logo. Voor de 33ste keer vandaag verschijnt er op mijn scherm een jongedame, perfect geposeerd op een idyllisch Thais strandje.

Bijna elfjesachtig staat ze erbij. Een ondeugende blik en haar billen onder het zand alsof ze net heeft lopen rollebollen met de fotograaf. Een prachtige foto en toch voel ik mij van binnen transformeren in een groen monstertje wat haar maar al te graag met haar elfengezichtje in het zand wil duwen.

Ik spring van mijn bed en stap vol enthousiasme op mijn kast af. Van de bovenste plank trek ik een schattig wit jurkje met kanten randjes en een net te diep uitgesneden decolleté. Ik wurm mijn mollige armpjes in het jurkje terwijl ik mijn adem inhoud alsof ik begluurd word door een groep hongerige hyena’s. „Hèhè, hij zit”, hoor ik mezelf hardop zuchten terwijl ik een nipje neem van mijn warme chocolade melk met slagroom, haast onzichtbaar door de hoeveelheid mini-marshmallows on top. Ik pers mijn lippen op elkaar en kijk zwoel in de spiegel terwijl ik een vetrolletje probeer weg te moffelen onder mijn jurkje.

‘Niks aan doen’

Ik hoor de voordeur dichtslaan. „Jaaaan!, roep ik luidkeels door het huis terwijl ik als een witte rollade naar beneden huppel. „Lijk ik dik in dit jurkje?” Zijn ogen glijden van top tot teen naar beneden waarop hij zich richting de koelkast keert en wat in zichzelf mummelt terwijl hij een biertje grabbelt uit de onderste lade. „Wat zeg je daar?”, zeg ik stijfkoppig terwijl ik hem achterna huppel naar de bank. „Niks aan doen”, bromt hij. Licht gepikeerd kruip ik de trap weer op terwijl ik mij uit het witte onding probeer te wurmen. Ik plof op bed en grabbel wat naar mijn telefoon. Al gauw tref ik mezelf weer starend naar het elfengezichtje aan. Ik scroll door mijn Googlefoto’s en kies de meest sexy foto. Vijf jaar geleden. Mauritius met Jan. Onze huwelijksreis. In mijn zachtroze bikini lig ik als een ware zeemeermin in het heldere hemelwater. Sproeten op mijn neus en door de zon gebleekte blonde lokken die bijna magisch op het water drijven.

POST. #thegoodlife #bettertogether #reallove #instagood #instaphoto #sograteful #ilovemylife. Gniffelend prop ik mijn mond vol met de laatste mini-marshmallows.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hoe Instagram ons in groene monsters verandert
Sluiten