Davids, wat een ster!

Said Monadile 17 mei 2022

Vroeger volgde ik Edgar Davids altijd. Als klein jongetje genoot ik van zijn spel. Het leven zuur maken van tegenstanders, daar was hij een meester in.

Buiten dat had hij een enorme dosis aan techniek. Groot geworden bij Ajax en in Italië grote stappen gemaakt met Zidane aan zijn zijde. Er wordt weleens getwijfeld over de trainingskills van Davids. Dat is jammer. Ik vind de rol die hij krijgt als assistent van Oranje ideaal voor hem. Hij begrijpt de spelers en weet wat er speelt binnen zo’n groep. Buiten dat is het een figuur met charisma en status. Ja! Hij heeft zijn sporen verdiend in het voetbal. Wordt over heel de wereld gerespecteerd. Kreeg wel bonje met Guus Hiddink tijden het EK in ’96. Ook dat is Edgar Davids. Mondig wanneer dat nodig is. Iemand als Van Bommel had dit ook uitstekend kunnen doen. Het zijn een beetje dezelfde type spelers geweest: grillig en nergens bang voor.

Dat iemand als Van Hooijdonk hem minder geschikt vindt is niet echt logisch naar mijn opvatting. Hij ziet eerder Van Persie of Robben bij de groep. Begrijp me niet verkeerd, dat zijn ook ex-spelers met heel wat bagage .Maar ik vind Edgar wat speciaals hebben. Onbevangenheid en de rust zijn voor de groep welkome skills. Ik hoop gewoon dat mede door de inbreng van Davids het Nederlands elftal voor de titel kan gaan. Want Edgar Davids is en blijft een oranje leeuw!

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Davids, wat een ster!
Sluiten