Bonusaanbieding

Astrid Aveling-de Jong 8 feb 2022

Dat is het lekkere van Albert Heijn!

De feestdagen liggen al weer even achter ons, de meest deprimerende maandag van het jaar ook -als het even meezit- en Valentijnsdag ligt al op de loer. En dat merk je aan de commercials in de media. De datingsites ruiken hun kans, want niemand wil de komende kerst weer alleen naar de familie en een date voor de 14e zou prettig zijn. Waren het eerst nog de dieetproducten en nicotinepleisters, inmiddels zijn alle goede voornemens jammerlijk mislukt… dus laat er dan in ieder geval een leuke nieuwe liefde in het verschiet liggen. Misschien hebben jullie hem ook wel gehoord, die radiocommercial van een datingsite die eindigt met het zinnetje ‘want hoe groot is nou de kans dat je de ware in de supermarkt tegenkomt?’. Dat zinnetje heeft me aan het denken gezet. Ik vermoed namelijk dat die kans best groot is. Sterker nog, ik durf te beweren dat je meer kans maakt in de buurtsuper dan op een datingsite. Laat me het even uitleggen.

Bonusaanbieding

Ik heb zelf het geluk gehad dat ik op mijn achttiende al tegen de liefde van mijn leven aanliep, dus ik ben ‘van de markt’ en ook zeker niet op zoek. Maar het valt mij wel op dat er zich van alles afspeelt tussen de diepvriespizza’s en de flessen wijn. Ga maar eens rond etenstijd naar de supermarkt. Dat is ook de tijd dat de meeste mensen net klaar zijn met werken. Ik doe meestal mijn boodschappen eerder op de dag, maar ik vergeet wel eens wat en aangezien de supermarkt bij mij om de hoek zit, is het makkelijk om nog snel even naar binnen te lopen. Mandje mee, handscanner… je staat zo weer buiten. En dan zie ik ze dus. De single mannen. Net klaar met werken, nog in hun werkkloffie en op zoek naar een snelle maaltijd. En als vrouw ben je dan toch opeens een soort van prooi, merk ik. De bonusaanbieding van de dag. Die hongerige mannen veranderen in jagers. En dan bedoel ik dus niet dat ze op zoek zijn naar hun volgende maaltijd. Ze verzinnen van alles om je aan te kunnen spreken. Wat ik zelf zoal voorbij heb horen komen? „Hoe weet je nou of deze meloen rijp is?” „Welke wijn kun je het beste kiezen bij pasta?” „Als ik dit wasmiddel neem, moet er dan ook nog wasverzachter bij?” Serieus, ze zijn opeens clueless! Onwetende wezens. Ik blijf altijd vriendelijk hoor. Vragen staat vrij. Ik haak pas af als ze vragen of ik net zo sappig ben als die meloen. Of als ze vragen of ik ook trek heb in een glas wijn. Sowieso een domme vraag, maar ach… ze kennen me niet. Als ze te ver gaan, dan lach ik vriendelijk en trek een sprintje naar de uitgang.

Boodschappenmandje

Maar stel nou dat je wel op zoek bent. Naar een leuke nieuwe vent. Of dame. Ik ga nu natuurlijk even uit van mijn eigen ervaringen, maar ik denk dat er van alles rond loopt. Voor ieder wat wils. Maar stel… je bent er wel weer aan toe. Dan kun je toch een boel opmaken uit het supermarktgedrag van zo’n man. Wat ligt er in z’n mandje bijvoorbeeld. Zijn het vooral chips, blikjes bier en diepvriesfrikandellen? Of gaat hij meer voor vers en gezond? Zo maar iets om even naar te kijken. Niet te opvallend natuurlijk. Wat voor kleding draagt hij? Komt hij van kantoor, strak in het pak… of zitten zijn handen nog onder de verf en banjert hij rond op van die stoere werkschoenen? Iedere vrouw heeft zo haar voorkeur en op deze manier kun je alvast een eerste schifting maken. En moet je bij een datingsite maar afwachten waar je potentiële nieuwe lover woont, bij een kandidaat in je eigen supermarkt mag je er toch van uitgaan dat hij enigszins in de buurt woont, ook handig. Verder moet je online vaak afgaan op wat foto’s (die natuurlijk zorgvuldig zijn gekozen)… In je eigen buurtsuper zie je ze gelijk in het wild, zonder filters. Bewegend ook. Kan geen foto tegenop.

Shoppen

Kortom… die commercial klopt niet. De kans is zelfs redelijk groot. Dus, ben je single en zou je best wel weer eens een relatie willen? Ga eens shoppen in de buurtsuper, ik raad je aan om een uur of 5/6. Misschien loopt daar wel gewoon wat lekkers rond!

En een extra tip, ga niet voor de betaalpaal, maar reken af bij een ouderwetse kassa. Kans is groot dat je even in de rij moet staan en dan is het makkelijk om even een praatje te maken. Speeddaten! Je hebt nog even tot Valentijnsdag. Succes!

Enne… mocht er iets moois ontstaan naar aanleiding van deze column, ik hoor het graag!

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bonusaanbieding
Sluiten