Lucky lockdown

Jan-Kees Verschuure 13 jan 2022

We hebben het maar zwaar mensen. Nadat de Kerst bij tante Annie al over twee dagen was verspreid, moesten we een hele week lang niets doen, met niets te doen.

Op één dag na, je kon naar Antwerpen rijden, waar je vervolgens met drie paar kledingstukken in brave Belgische kleurstelling werd afgescheept, bier in een veel te hoog percentage en McDonald’s-frieten met zure mayonaise. En ja, als je tot de juiste categorie behoorde, kon je jezelf een keertje laten boosteren. Verder was er niets te doen in Nederland wat gratis was.

Vakanties gaan altijd door

In Utrecht liepen mensen dromsgewijs en wanhopig door de waterkoude winkelstraten met hun gesloten gevelpuien. In de ijdele hoop dat er iets open ging. Ja, het NK Tegelwippen in Rucphen mocht, zij het zonder publiek, gewoon doorgaan. Maar het enige waar je van op aan kunt in ons waanzinnig gave kikkerlandje, is dat de vakanties doorgaan. Vakanties waarin genetflixt wordt en gegamed. Geen supermarkt had lege schappen. Zolang je een huishouden bent valt het best wel mee, die lockdown.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lucky lockdown
Sluiten