Kapperhaus

Cale columns 14 jan 2022

Dat vraag ik u af. Of je zoals de ANKO, de Koninklijke Kappers Organisatie, had verzocht, ook scherp de kliekkiek van Rutte IV op het bordes in de gaten hield? En of de dames en heren wel onverzorgde kapsels hadden?

De ANKO wilde solidariteit zien omdat zij niet mogen knippen en een strakke coiffure van de eerste de beste staatssecretaris zou betekenen dat die zich niet aan de zelf opgelegde regels had gehouden.

Alle kappers zijn dicht, heren- en dameskappers en zelfs de kinderkappers, de kappertjes zeg maar. Maar als je regels voor het knippersgilde uitvaardigt dien je jezelf daar ook onder te scharen… Niet alleen gelijke monniken, maar ook dan gelijke mondkapjes. Dus werd een coronacoupe geëist en was het niet vreemd dat Grapperhaus heeft bedankt voor een tweede termijn en ontbrak op het bordes. De uitglijer in 2020 van te veel en te dicht op elkaar staande mensen op zijn eigen feest was al traumatisch. En nu de kappers dicht zijn en zijn hoofd niet meer professioneel kaalgeschoren wordt, zou hij de beginnende mohawk op zijn kruin niet voor eeuwig in de geschiedenisboekjes willen zien staan. Dus hij kapt ermee. Da’s logisch.

Kale kanis Kuipers

Ernst Kuipers doet niet zo moeilijk met zijn kale kanis. Die zie je er nog wel voor aan om een kinky brazilian van linker- naar rechteroor te laten staan, maar scheert zijn kin zelf en zijn schedel blijkbaar ook. En van Wopke Polleke Piekhaar Hoekstra weet je al helemaal niet of ie ooit in een kappersstoel heeft gezeten. Echter nu moet je oppassen, want voordat je het benul hebt ben je aan het framen of body- and hairshamen. En da’s niet netjes. Maar met een onverzorgde, pluizige en slordige haardos maakt het herbeginnen met Nieuw Elan een valse start. Nauwelijks kapsalonfähig.

Wat als er nu wel eentje tussen stond met een strak opgeknipt Stef Blokhoofd? Of een pas geblondeerd en piekfijn geföhnd kapseltje? Moeten ze dan aantonen dat ze zich wel aan de regels hebben gehouden en doen aan thuiskappen? Dat moeder de vrouw of vader de man knipvaardig is? Kan toch niet? Je gaat er toch vanuit dat ze te goeder trouw zijn, totdat het tegendeel is bewezen?

Gelijke monniken…

Hugo de Jonge had niet zijn opvallende kleurige leren stappers aan, maar had hij dat wel dan vraag je hem toch ook niet om te bewijzen dat het geen echt krokodillenleer is? Al zou hij er niet van opkijken, want hele bevolkingsgroepen vraagt hij om te bewijzen dat ze gezond zijn. Is het dan raar om hem te vragen naar een echtheidscertificaat, desnoods op zijn smartphone? En dat bij elke gelegenheid opnieuw. En weer en nog eens een keer?

Want, gelijke monniken, gelijke kappers.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kapperhaus
Sluiten