Ode aan de flow

Hanneke Mols 2 dec 2021

Wat betreft succes en geluk, daar lijken we en masse geen genoeg van te kunnen krijgen. We leven in de hardnekkige overtuiging dat het eerste tot het tweede leidt en krijgen dat maar met moeite uit ons hoofd. Samen met die andere overtuiging: hard werken leidt tot dat Utopia.

Zelfs op vakantie trekken we die lijn stevig door. De met bloemen aangeklede smoothie bij die instafamous koffiebar is nog maar koud gefotografeerd als we ons alweer halsoverkop haasten naar het volgende punt op de bucketlist: duiken met walvishaaien. Terwijl we onszelf op een paar kilometer hoogte uit een vliegtuig werpen checken we of we nog op tijd zijn voor golden hour op de plaatselijke landmark. Dat slingeren we vervolgens allemaal vlot op the gram.

Ik heb daar een beetje een haat-liefdeverhouding mee. Het is makkelijker als je ergens langer bent zodat je de tijd hebt om toffe dingen te doen en te zien. Van die mooie spontane momenten die je dan raken en die deel ik dan graag met volenthousiasme.

Niets doen is niet per se ‘niets’

Hierbij een ode aan ook het niets doen op vakantie. Dergelijke momenten tot je laten komen. Niets doen betekent niet per definitie de hele dag in bed liggen (hoewel het kan, als je in een mooi hotel verblijft en je rust nodig hebt). Als ik het heb over niets doen op vakantie, bedoel ik geen plannen maken en de dag natuurlijk laten flowen.

Wat jij wilt

Een typische dag van niets doen kan lekker lang uitslapen, af en toe een duik in de zee zijn. Lange maaltijden, wandelingen over kronkelige paden waarvan je geen idee hebt waar ze toe leiden en tijd doorbrengen met je boek bij het zwembad of op het strand.

Flowen

Niets doen mag je dus ook zelf invullen. Als je het maar lekker laat flowen. Laat komen wat er komt. Er ruimte is om zich te laten aandienen wat zich wil aandienen. Alleen maar jouw persoonlijke voorkeuren zijn leidend.

Zullen we het eens omdraaien? Deze heerlijke flowende vibe-testen op vakantie en dat als souvenir mee naar huis nemen? Die lijn doortrekken in het dagelijks leven?

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ode aan de flow
Sluiten