Knuffel in BH – rookie mistake

Calinda Tjeerdsma 5 okt 2021

Een van de tips welk je als nieuwe moeder ongetwijfeld mee zal krijgen is dat je baby rustig zal worden van de geur van zijn of haar moeder.

De daaropvolgende tip is dat je een knuffeltje voor een tijdje bij je draagt, zodat je deze bij je baby neer kan leggen wanneer je even niet in de buurt bent.

Niet dat je dan dat knuffeltje neerlegt en zelf buiten de deur koffie gaat doen met je baby alleen in huis, maar dat geheel terzijde.

En wanneer je alles hebt geprobeerd om je kindje te laten stoppen met huilen, lijkt dit een superhandige en logische tip.

Ik ging hier dan ook gelijk mee aan de slag: ik kocht een extra kopie van Seth zijn lievelingsknuffel en stopte deze vol motivatie in mijn BH.

De dag vorderde en ik ging door met de dag: er moest voor een baby gezorgd worden, huishouden gedaan worden en eten worden gemaakt.

Eind van de dag had ik een afspraak staan bij de fysiotherapeut waar ik al even naar uitkeek, want: eindelijk zouden we wat gaan doen aan het issue waar ik mee liep.

Enthousiast  – voor zover dat gaat op 3,5 uur slaap – vertrok ik naar de fysiotherapeut. Na een korte kennismaking mocht ik mij uitkleden voor de behandeling.

Ik trok mijn trui over mijn hoofd en zag mijzelf in de spiegel van de fysiotherapeut: twee felgekleurde konijnenoortjes staken olijk uit mijn BH.

Ik deed nog een halfslachtige poging om dit te verantwoorden aan de fysiotherapeut met ‘ik heb net een baby gekregen’ waarop de beste man mijng evulde BH probeerde te negeren en over te gaan tot de orde van de dag. Snel moffelde ik het knuffeltje weg.

 

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.